9/4/20

Κορονοϊός: το κακό σενάριο






Όχι πως αυτό θα γίνει οπωσδήποτε πραγματικότητα, αλλά ας παίξουμε λίγο με τους φόβους και τους τρόμους μας, ώστε, όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, να είμαστε χαλαροί – όσο είναι δυνατό αυτό.

Το κακό σενάριο λέει λοιπόν τα εξής:

Ο κορονοϊός  δεν υποχωρεί, καραδοκεί και συνεχίζει να σκοτώνει όποιον βγαίνει έξω χωρίς προφυλάξεις. Στα εργαστήρια οι επιστήμονες παλεύουν να βρουν το εμβόλιο και τα φάρμακα που θα μας σώσουν, αλλά καθυστερούν πολύ και εν τω μεταξύ το σύστημα κλονίζεται και είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Παρουσιάζονται ελλείψεις στην αγορά, στα σουπερμάρκετ πολλά ράφια μένουν άδεια, ο κόσμος τρομοκρατείται και διαμαρτύρεται. Κάποιοι αρχίζουν τις λεηλασίες και το πλιάτσικο, δεν θέλει και πολύ, σε λίγο όλοι κάνουν γιούρια στα καταστήματα τροφίμων, σπάνε βιτρίνες, αρπάζουν ό,τι βρουν, ακόμα και τεχνολογικά προϊόντα που ως γνωστόν είναι άχρηστα σε εποχές λιμού.

Οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να κατεβάσουν στους δρόμους εκτός από την αστυνομία και τον στρατό και τέλος πάντων μετά από κάποιες βιαιοπραγίες ο κόσμος (ή ο όχλος) μαζεύεται ξανά στα σπίτια του.

Επειδή όμως οι δικτατορίες δεν είναι πια της μόδας, οι κυβερνήσεις ακολουθούν μια πιο ήπια οδό, δηλαδή αίρουν την καραντίνα, ώστε να αρχίσει και πάλι να κινείται η αγορά. Η καραντίνα ισχύει μόνο για τους ηλικιωμένους. Όλοι οι άλλοι πρέπει να γυρίσουν στις θέσεις τους και να αρχίσουν ξανά να δουλεύουν.

Όσοι έχουν δουλειά εννοείται. Γιατί πολλοί λόγω της πανδημίας είναι τώρα άνεργοι, καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν εν τω μεταξύ καταστραφεί.

Κινείται λοιπόν η αγορά, αλλά θεριεύει και η πανδημία. Τα συστήματα υγείας καταρρέουν και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Η ανθρωπότητα ελαττώνεται κατά μερικά εκατομμύρια. Κάποια στιγμή επιτυγχάνεται η ανοσία της αγέλης και ο κορονοϊός υποχωρεί.

Η παγκόσμια οικονομία περνά μια γερή ύφεση, αλλά στο τέλος ανακάμπτει.

Βρίσκουν και το εμβόλιο επιτέλους, αν και κάπως αργά. Όσοι πέθαναν, πέθαναν.

Η ζωή θα συνεχιστεί, όπως την ξέρουμε.

Με όσους απέμειναν και όσους γεννήθηκαν εν τω μεταξύ.

ΥΓ
Το καλό σενάριο:
Εμείς θα είμαστε ανάμεσα στους ζωντανούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: