2/4/16

Πολιτικοί χαμηλής ευφυΐας





Ο κόσμος έχει μια απαρασάλευτη βεβαιότητα ότι οι πολιτικοί που τον κυβερνούν μπορεί να έχουν διάφορες αρετές ή ελαττώματα, όμως οπωσδήποτε έχουν μια σταθερή ιδιότητα, οι περισσότεροι τουλάχιστον από αυτούς: είναι ευφυείς.

Αν αυτό δεν φαίνεται καθαρά στους πολιτικούς που κυβερνούν τον τόπο μας, όμως είναι πασιφανές – έτσι δηλαδή νομίζουν οι απλοί πολίτες – στους πολιτικούς που κυβερνούν τις ισχυρές χώρες του πλανήτη.

Γενικώς ο κόσμος πιστεύει ότι οι πολιτικοί σχεδιάζουν μακρόπνοα πλάνα πώς να φέρουν την Υδρόγειο στα μέτρα και τα γούστα τους και στα συμφέροντά τους. Τα γεγονότα που συμβαίνουν όπου Γης, εμφύλιοι, τρομοκρατία, εξωτερικοί πόλεμοι, οικονομική ύφεση, ανεργία, απολύσεις, κοινωνική βία, εγκληματικότητα, προσφυγιά και παράνομη μετανάστευση, όλα λοιπόν αυτά ασφαλώς δεν γίνονται τυχαία, είναι μέρος ενός τεράστιου κρυφού σχεδίου να υποταχθεί η ανθρωπότητα σε σκοτεινές δυνάμεις και να μεταβληθεί σε πειθήνιο κοπάδι, χωρίς βούληση και κυρίως χωρίς χρήμα στις τσέπες.

Η πίστη ότι οι πολιτικοί του Κόσμου απεργάζονται τον ξεπεσμό και την εξαθλίωση των λαών είναι κοινή τόσο στους αριστερόφρονες όσο και στους δεξιόφρονες. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι τα κέντρα, από τα οποία εκπορεύονται αυτά τα σκοτεινά σχέδια.

Διότι, δεν μπορεί, αυτή η άνευ προηγουμένου κρίση που περνά ο σύγχρονος κόσμος μόνο τυχαία δεν είναι.

Όσο καιρό ζούσαμε χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα, το δυτικό και το ανατολικό, τα πράγματα ήταν λίγο πολύ ξεκάθαρα. Ξέραμε πως ό,τι συνέβαινε στον κόσμο οφειλόταν είτε στους δυτικούς που ήθελαν να διαλύσουν το ανατολικό μπλοκ είτε στους ανατολικούς που ήθελαν να διαλύσουν την καπιταλιστική Δύση.

Με την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ βρεθήκαμε περίπου γυμνοί από σταθερές ιδεολογίες που ερμήνευαν μια χαρά τα τεκταινόμενα. Ξεφύτρωσαν αποκεί που δεν το περιμέναμε και οι ανισόρροποι ισλαμιστές και ο κόσμος έγινε κουβάρι. Ήρθε καπάκι και η οικονομική ύφεση και μας αλάλιασε.

Ποιοι σκοτεινοί εγκέφαλοι κρυμμένοι από τα μάτια του κόσμου υφαίνουν αυτές τις τραγωδίες; Και ποιο είναι το όφελός τους; Διότι σίγουρα κάποιοι τα επινοούν όλα αυτά και ρίχνουν τους λαούς στην απόγνωση και την απελπισία. Κάποια σατανικά ευφυή άτομα είναι αυτά που ήδη υλοποιούν τα βρωμερά τους σχέδια για την υποδούλωση των λαών. Και προφανώς οι πολιτικοί που κυβερνούν είναι μαζί τους. Μαζί τα σχεδιάζουν όλα, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω, αλλά δεν είναι έτσι. Ότι υπάρχουν πονηροί που θα ήθελαν αποβλακωμένο τον κόσμο, δεν το αμφισβητώ. Ότι κάνουν σχέδια πώς να το πετύχουν αυτό, επίσης δεν το αμφισβητώ. Ότι κάθονται με τις ώρες πάνω από χάρτες, από υπολογιστές, από πίνακες, λίστες, στατιστικές και δεν ξέρω τι άλλο και ανταλλάσσουν γνώμες και απόψεις πώς να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους και πώς να φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους, ούτε και αυτό το αμφισβητώ.

Αμφισβητώ όμως την ευφυΐα τους.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πολύ μέτριες διανοητικές ικανότητες ή είναι και τελείως κουτοί.

Παράδειγμα: Ο Τζορτζ Μπους τζούνιορ και η παρέα του επιθυμώντας διακαώς να βάλουν χέρι στα πετρέλαια του Ιράκ σχεδίασαν ένα πόλεμο που γύρισε μπούμερανγκ εναντίον τους. Αφού αφιόνισαν την αμερικανική κοινή γνώμη και την παρέσυραν ότι κινδυνεύει άμεσα, διότι ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε πυρηνικά όπλα, κάτι που αποδείχθηκε ψευδέστατο, έστειλαν στο Ιράκ αμερικανικό, κυρίως, στρατό που τελικά νίκησε τον δικτάτορα της χώρας. Με φρίκη είδαμε οι τηλεθεατές όλου του κόσμου τον απαγχονισμό ενός εξευτελισμένου Σαντάμ Χουσεΐν. Στη συνέχεια όλα έγιναν γης μαδιάμ. Σήμερα στο Ιράκ μαίνεται ο εμφύλιος, σχεδόν κάθε μέρα κάποιοι χάνουν εκεί πέρα τη ζωή τους από βομβιστικές επιθέσεις, η χώρα έχει διαλυθεί και οι φανατικοί μουσουλμάνοι μισούν τη Δύση περισσότερο και από τον ίδιο τον Διάβολο.

Τι κατάφερε ο Μπους και το παρεάκι του; Έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους. Τα σκοτεινά τους σχέδια που καταστρώθηκαν με τόση επιμέλεια αποδείχθηκαν προϊόν ηλίθιων εγκεφάλων.

Μετά ήρθε η «αραβική άνοιξη» (τρομάρα μας). Πάλι οι ηλίθιοι εγκέφαλοι κατέστρωσαν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους. Είναι ευκαιρία, σκέφτηκαν, τώρα να διώξουμε τους κακούς και μη συνεργάσιμους δικτάτορες και να εγκαθιδρύσουμε στις αραβικές χώρες δημοκρατίες δυτικού τύπου που να είναι με το μέρος μας.

Είχα γράψει τότε ένα άρθρο με τον τίτλο «Έρχονται οι μουλάδες». Εδώ:

Με τον κοινό, κοινότατο νου που διαθέτω και χωρίς να έχω ιδέα από πολιτική, σκέφτηκα ότι τώρα που θα πέσουν αυτές οι αραβικές δικτατορίες, οι φανατικοί ισλαμιστές που δεν είναι λίγοι και που οι Άραβες δικτάτορες κρατούσαν στη γωνία με διάφορους τρόπους, θα ξεσπάθωναν.

Ξεσπάθωσαν στην κυριολεξία. Έβγαλαν τις σπάθες τους από τα μπαούλα και άρχισαν να κόβουν κεφάλια. Είδαμε τι έγινε στη Λιβύη και τι γίνεται ακόμη εκεί πέρα. Βλέπουμε τι γίνεται στη Συρία. Παντού στον μουσουλμανικό κόσμο ξεφύτρωσαν ισλαμιστές παράφρονες τρομοκράτες και γέμισε αίματα ο κόσμος όλος.

Πήγαν κατά διαόλου τα σχέδια των ηλίθιων πολιτικών που κυβερνούν τη Δύση. Μαντάρα τα έκαναν.

Κατηγορούν πολλοί τη Δύση ότι αυτή εξέθρεψε το θηρίο που είναι σήμερα η ισλαμιστική τρομοκρατία. Και έχουν δίκιο κατά ένα μέρος, εφόσον, τον καιρό που υπήρχε ο σοβιετικός μπαμπούλας, η Δύση καλόπιανε τους ισλαμιστές αντάρτες που μάχονταν κατά της σοβιετικής επέκτασης στα εδάφη τους.

Το έκαναν αυτό οι Δυτικοί, επειδή ήταν ευφυείς; Όχι. Το έκαναν, επειδή ασκούσαν κοντόφθαλμη πολιτική. Και όταν διαλύθηκε η Σοβιετία, πάλι με την κοντόφθαλμη πολιτική τους υποστήριξαν τους φανατικούς ισλαμιστές ενάντια στους δικτάτορες που δεν ήταν της αρεσκείας τους. Και όταν εμφανίστηκε ο ISIS, αυτοί ξύνονταν και δεν έκαναν τίποτα, επειδή νόμισαν ότι το Κακό θα έμενε μακριά τους. Τώρα που το Κακό είναι μέσα στις πόλεις τους, είναι αργά πια.

Πού βλέπετε εσείς λοιπόν τους σατανικούς εγκεφάλους που απεργάζονται τη χειραγώγηση των λαών; Εγώ τουλάχιστον βλέπω απλώς ηλίθιους πολιτικούς που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Πήγαν να χειραγωγήσουν τον αραβικό κόσμο και ο αραβικός κόσμος γύρισε και τους γέμισε με βόμβες και με πτώματα. Απέτυχαν οικτρά τα σατανικά τους σχέδια. Λόγω ηλιθιότητας.


Λέει ο κόσμος πως την οικονομική κρίση την προκάλεσαν αυτοί οι σατανικοί εγκέφαλοι, διότι, όταν οι λαοί είναι φτωχοί, είναι πιο χειραγωγήσιμοι.

Αλλά την οικονομική κρίση την προκάλεσαν τα γνωστά golden boys και οι Τράπεζες με την άφρονη και βλακώδη πολιτική τους.

Στο οικονομικό σύστημα που ζούμε, οι πολίτες πρέπει να έχουν χρήματα για να είναι καταναλωτές. Διαφορετικά τα προϊόντα μαζικής παραγωγής μένουν απούλητα και καταρρέει η οικονομία δυτικού τύπου (καπιταλισμό το λένε).

Και βέβαια στις εύρωστες οικονομικά χώρες ο κίνδυνος διάλυσης αποφεύχθηκε τελικά μετά από προσπάθειες και μέτρα που ήταν ασφαλώς δυσάρεστα για τους πολίτες, αλλά πάντως είχαν αποτέλεσμα.

Στην Ελλάδα βουλιάξαμε σε βαθιά κρίση, όχι επειδή οι πολιτικοί μας ήταν τόσο φαύλοι – πολύ θα ήθελαν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και να μείνουν μετά στην εξουσία ολόκληρη τη ζωή τους – αλλά επειδή ήταν απλώς μετριότατης ευφυΐας, κουτοί άνθρωποι, ανίκανοι να δουν πέρα από τη μύτη τους.

Ο σύγχρονος καπιταλισμός θέλει καταναλωτικό κοινό. Δεν θέλει φτωχούς πολίτες, θέλει ανόητους πολίτες.  Οι πολίτες πρέπει να έχουν την οικονομική ευχέρεια να ξοδεύουν χρήματα για περιττά καταναλωτικά αγαθά. Θέλει πολίτες που να δανείζονται συνεχώς από τις Τράπεζες χρήματα.

Επομένως την (παγκόσμια) οικονομική κρίση την προκάλεσαν  άφρονες με την επιπολαιότητά τους και την απληστία τους και όχι έξυπνοι και διαβολικοί εγκέφαλοι. ( Εκτός πια κι αν θεωρήσουμε ότι πρόκειται για κομμουνιστές που ήθελαν να ξεχαρβαλώσουν τον καπιταλισμό J ).

Ας δούμε και ένα άλλο παράδειγμα:

Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη από μουσουλμάνους που ήρθαν οι άνθρωποι νόμιμα και ωραία, εφόσον η ευρωπαϊκή πολιτική άνοιξε τα σύνορα και τους καλοδέχτηκε. Δεν είναι νέοι μετανάστες αυτοί. Οι περισσότεροι είναι σήμερα μουσουλμάνοι δεύτερης και τρίτης γενιάς, εφόσον αυτή η πολιτική είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1950-60.

Πώς άραγε σκέφτονταν οι πολιτικοί εκείνης της εποχής; Ποια ήταν τα κοντόφθαλμα συμφέροντά τους; Οπωσδήποτε δεν πέρασε ποτέ από το νου τους ότι σε λίγες δεκαετίες τα πράγματα θα ξέφευγαν από τον έλεγχό τους και ότι η Ευρώπη θα έμοιαζε με καζάνι που βράζει.

Και ενώ περνούσαν τα χρόνια και άλλοι πολιτικοί έπιαναν τα πόστα και ενώ γινόταν ορατό σιγά-σιγά ότι οι νέοι αυτοί συμπολίτες δεν μπορούσαν να αφομοιωθούν και σχημάτιζαν νησίδες μέσα στον ντόπιο πληθυσμό (οι Τούρκοι μετανάστες της Γερμανίας του '50 και του '60 είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα), ωστόσο οι πολιτικοί της Ευρώπης εξακολουθούσαν να είναι ανίκανοι να προβλέψουν τις εξελίξεις. Σχέδια εξύφαιναν και αυτοί, αλλά δεν τους έβγαιναν. Άλλα σχεδίαζαν και άλλα γίνονταν. Συμπέρασμα: ηλίθιοι.

Αν όχι ηλίθιοι, πάντως χαμηλής ευφυΐας για τη δουλειά που διάλεξαν να κάνουν.

Και γιατί να μην είναι άλλωστε;

Εσείς πόσους ιδιαίτερα ευφυείς γνωρίζετε στο περιβάλλον σας; Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια μέση ευφυΐα, αρκετή για να ζήσουν σωστά και χωρίς μεγάλα λάθη τη ζωή τους. Τέτοιοι λίγο πολύ είναι και οι πολιτικοί. Μόνο που κατέχουν θέσεις που απαιτούν ιδιαίτερη ευφυΐα, ικανότητα πρόβλεψης και σωστού μεσο-μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Και τέτοιες ικανότητες δεν έχουν.

Ας δούμε κι ένα τελευταίο παράδειγμα:

Προ ημερών συζητούσα με δυο φίλες γι’ αυτό εδώ το συγκεκριμένο θέμα περί χαμηλής ευφυΐας των πολιτικών. Οι φίλες, η μία αριστερής ιδεολογίας και η άλλη μη αριστερής, πάντως αδιευκρίνιστης, άκουσαν την άποψή μου, αλλά δεν συμφώνησαν.

Τους έφερα ως επιχείρημα την αθλιότητα που προέκυψε από τις ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων και παράνομων μεταναστών στη χώρα μας.

-Νομίζετε ότι αυτοί που σήμερα κυβερνούν τον τόπο δεν θα ήθελαν να λυθεί το πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο; Ρώτησα. Όμως είναι ανίκανοι να το διαχειριστούν. Έκαναν τη γκάφα και διακήρυξαν ότι η χώρα είναι ανοιχτή και ότι οι κατατρεγμένοι όπου γης είναι ευπρόσδεκτοι και, όπως ήταν φυσικό, μας πλάκωσε η πλημμυρίδα των προσφύγων και των μεταναστών και τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Δεν είναι αυτό αποτέλεσμα χαμηλής ευφυΐας;

Η εξ αριστερών φίλη διαφώνησε και έφερε ως παράδειγμα τους Αλβανούς που παλιότερα είχαν κατακλύσει την Ελλάδα. Αν και αυτό το παράδειγμα ενισχύει τη θέση μου περί χαμηλής ευφυΐας των εκάστοτε κυβερνώντων που είναι ανίκανοι να προβλέψουν τις εξελίξεις, της απάντησα ότι οι Αλβανοί ήρθαν σε μια ευημερούσα Ελλάδα και ένα μέρος τους πέρασε στον υπόκοσμο, ένα άλλο  μέρος τους όμως, το μεγαλύτερο, βρήκε δουλειές και πρόκοψε, διότι τότε υπήρχαν ακόμα δουλειές. Δεν έστησαν τσαντίρια οι Αλβανοί στις πλατείες, στα νησιά και στα σύνορα. Δεν είχαν κανένα λόγο να το κάνουν.

Η άλλη φίλη είχε μια πιο προχωρημένη άποψη. Υποστήριξε ότι δεν ήταν γκάφα η δήλωση ότι τα σύνορά μας είναι ανοιχτά, όπως διακήρυξαν αυτοί που σήμερα κυβερνούν τη χώρα. Πρόθεσή τους είναι, είπε η φίλη, να γεμίσει ο τόπος αλλοδαπούς.

Εδώ βέβαια υπολανθάνει το στοιχείο της συνωμοσιολογίας μαζί με την άποψη ότι έχουμε να κάνουμε με ιδιαίτερα ευφυείς αλλά κακοπροαίρετους εγκεφάλους.

Αδυνατώ να πιστέψω, βλέποντας αυτούς τους εγκεφάλους να μιλάνε στη Βουλή, ότι είναι ιδιαίτερα ευφυείς. Βέβαια ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, κάτι που φανερώνει μια συγκεκριμένη ιδεολογία. Οι περισσότεροι όμως του κόμματός τους τρέχουν και δεν φτάνουν σήμερα. Ας πρόσεχαν.

Γενικά οι πολιτικοί, εντός και εκτός Ελλάδος, είναι μέτριοι, πολύ μέτριοι. Και γι’ αυτό ανίκανοι να χειραγωγήσουν τους λαούς, όσα σχέδια κι αν καταστρώσουν. Μην ανησυχείτε λοιπόν. Δεν κινδυνεύουμε από σατανικούς εγκεφάλους που ετοιμάζονται να ισοπεδώσουν την ανθρωπότητα.

Από μέτριους και χοντροκομμένους εγκεφάλους κινδυνεύουμε που δεν μπορούν να μοιράσουν «δυο γαϊδάρων άχυρα».











Δεν υπάρχουν σχόλια: