29/9/22

Ποιος έκανε το σαμποτάζ;

 

  


 

«Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και η Μόσχα αρνήθηκαν σήμερα την ευθύνη για την πιθανολογούμενη δολιοφθορά που προκάλεσε τρεις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2» (Η Καθημερινή).

 

 

Ποιος έκανε το σαμποτάζ;

Μιλιά. Κανείς δεν ακουμπά αυτό το θέμα που ζεματάει.

 

Ποιος έκανε το σαμποτάζ;

Οι ηλίθιοι Ρώσοι προφανώς που ήθελαν να βγάλουν τα μάτια τους και τιμώρησαν τη Δύση.

Ή οι ηλίθιοι Ευρωπαίοι επίσης προφανώς που θα παγώσουν τώρα τον χειμώνα, οι τιμές σε όλα τα είδη θα ανέβουν κατακορύφως, αλλά έβγαλαν κι αυτοί τα μάτια τους τιμωρώντας τη Ρωσία.

 

Οι μόνοι που δεν είναι ηλίθιοι και δεν το έκαναν είναι επομένως οι Αμερικανοί.

 

Ποιος έκανε το σαμποτάζ;


Θα κάνουν λέει έρευνες και να δεις που θα αποδειχθεί ότι το σαμποτάζ το έκαναν οι ηλίθιοι Ρώσοι. Ναι, είναι τόσο ηλίθιοι.

 

Αριστερή δεν είμαι. Ούτε ηλίθια όμως είμαι. Το πρόβλημά μας όμως εμάς εδώ είναι ότι ο γείτονας Ερντογάν το πάει φιρί φιρί να μας μπλέξει. Τέτοια επιθετικότητα, τέτοιες προσβολές εναντίον μας από τον γείτονα δεν θυμάμαι στο παρελθόν.

 

Και τώρα εμείς, ένα κρατίδιο στα Βαλκάνια, από ποιον να περιμένουμε υποστήριξη; Από την ΕΕ; Και τι να κάνει κι αυτή η ΕΕ, να δείρει τους Τούρκους; Έχει εξάλλου τα δικά της βάσανα, θα πεινάσουν οι λαοί της, θα παγώσουν, τρέχει και δεν φτάνει η ΕΕ με τα μυαλά που έχει.

 

Από τις ΗΠΑ; Ναι, από κει περιμένουμε υποστήριξη. Αλλά οι πέραν του Ατλαντικού προστάτες μας τη μια λένε το ένα, την άλλη το άλλο. Ναι μεν «δεν τίθεται ζήτημα για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών», αλλά «βρείτε τα μεταξύ σας» λένε, όταν σκουραίνουν τα πράγματα.

 

Ποιος έκανε το σαμποτάζ;

Πετάει ο γάιδαρος;

 

Πετά, θα πούμε, τι να κάνουμε. Με τον ανισόρροπο γείτονα που μπλέξαμε  αναγκαστικά θα πούμε ότι όλα τα γαϊδούρια πετάνε. Αρκεί να  μαζέψουν τον γείτονα, δεν πάει άλλο, το έχει παρακάνει αυτός και οι παρατρεχάμενοί του.

 

Και ο λαός του;

Μια δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα έδειξε ότι το 73% των Τούρκων και το 68% των Ελλήνων θεωρούν ότι οι Τούρκοι και οι Έλληνες είναι γείτονες και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος φιλικής συμβίωσης μαζί τους.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/poia-diafora-theoroen-ellenes-kai-toerkoi-sovarotere-demoskopese-taetochrona-stis-deo-chores_gr_609cfa31e4b0909247ffea92

 

Μετά από τόση προπαγάνδα εναντίον μας οι Τούρκοι επιμένουν να μας βλέπουν φιλικά.

 

Ποιος έκανε το σαμποτάζ;

 

Μα οι ηλίθιοι Ρώσοι, θα πούμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Μήπως και συγκινήσουμε τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας και μας υποστηρίξουν απέναντι σ’ αυτόν τον υπερφίαλο εθνικιστικό θίασο που κυβερνά την Τουρκία.

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: