24/7/12

Διάλογος με έναν Εξωγήινο


Αν κάποιος Εξωγήινος ερχόταν στη Γη μας, εκτός του γενικότερου σοκ που θα υφίστατο παρατηρώντας τον πολιτισμό μας και μεταξύ των πολλών αποριών που θα εξέφραζε για τη ήθη και τα έθιμά μας, είναι βέβαιο ότι θα έκανε και την εξής ερώτηση:
-Γιατί οι θηλυκοί άνθρωποι είναι ντυμένοι τόσο παρδαλά και γιατί οι αρσενικοί άνθρωποι είναι ντυμένοι τόσο απλά;
-Επειδή, θα του απαντούσαμε εμείς, οι θηλυκοί άνθρωποι είναι από τη φύση προορισμένοι να κινούν το ερωτικό ενδιαφέρον των αρσενικών ανθρώπων. Όσο πιο παρδαλά ντύνονται λοιπόν, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να προσελκύσουν αρσενικούς ανθρώπους.
-Μάλιστα, θα απαντούσε ο Εξωγήινος, οι θηλυκοί άνθρωποι δηλαδή ξοδεύουν χρήμα και χρόνο πολύ για να δείχνουν παρδαλοί.
-Έτσι είναι δυστυχώς.
-Ο χρόνος και το χρήμα όμως είναι πολύτιμα πράγματα –τουλάχιστον έτσι πιστεύετε εσείς εδώ στη Γη. Άρα οι αρσενικοί άνθρωποι σ’ αυτό τον ανταγωνισμό βγαίνουν κερδισμένοι.
-Και πάλι έτσι είναι δυστυχώς.
-Διότι οι θηλυκοί άνθρωποι ξοδεύουν άπειρες ώρες γυρίζοντας στα μαγαζιά και δοκιμάζοντας το ένα και το άλλο μοντελάκι και σπαταλούν το χρήμα τους για ρούχα φανταχτερά και κοσμήματα και άλλα τέτοια, ενώ οι αρσενικοί άνθρωποι βαριούνται αυτές τις διαδικασίες, προβάρουν ένα ρούχο, τους πάει, το αγοράζουν και τελείωσε.
-Μάλιστα, έτσι ακριβώς συμβαίνει.

-Παρατηρώ επίσης μεγάλες διαφορές σχετικά με τα μαλλιά σας. Οι αρσενικοί άνθρωποι τα έχουν οι περισσότεροι κοντά κομμένα, κάποιοι μάλιστα κουρεύονται σύρριζα και δεν ασχολούνται καθόλου με τις τρίχες του κεφαλιού τους, ενώ οι θηλυκοί  άνθρωποι κυκλοφορούν με χίλιες δυο παραλλαγές, με βαμμένες τρίχες σε διάφορα χρώματα, με κοντές ή μακριές τρίχες, φουσκωτές ή σγουρές ή ίσιες τρίχες, λυτές τρίχες, μαζεμένες τρίχες, τη μια μέρα έχουν μια κόμμωση, την άλλη μέρα άλλη κόμμωση, μια είναι ξανθές, μια μελαχρινές, μια κοκκινομάλλες και τέλος πάντων οι παραλλαγές στις τρίχες του κεφαλιού τους δεν έχουν τελειωμό.

-Τι να σας πούμε, δίκιο έχετε, έτσι πράγματι συμβαίνει.
-Και το κάνουν αυτό λέτε για να τραβήξουν την προσοχή των αρσενικών ανθρώπων;
-Μάλιστα, γι αυτό το κάνουν.
-Και γι αυτό το λόγο μπογιατίζονται;
-Τι εννοείτε;
- Οι θηλυκοί άνθρωποι κυκλοφορούν μπογιατισμένοι.
-Μακιγιαρισμένοι θέλετε να πείτε.
-Μακιγιαρισμένοι, μπογιατισμένοι, το ίδιο είναι. Βαμμένα φρύδια, βαμμένα βλέφαρα, βαμμένες βλεφαρίδες, βαμμένα χείλια, βαμμένα μάγουλα, βαμμένα νύχια. Κι από πάνω λούζονται και στα αρώματα. Βγαίνουν έπειτα έξω και περπατούν προσεχτικά και με τον τρόμο μην πέσουν και σκοτωθούν, επειδή φορούν κάτι παπούτσια με πολύ ψηλά τακούνια. Γιατί φορούν αυτά τα επικίνδυνα παπούτσια;
-Εννοείτε τις ψηλοτάκουνες γόβες; Είναι κι αυτές ξέρετε μέρος της παρδαλής εμφάνισης που έχει το συγκεκριμένο στόχο που είπαμε. Πάντως είναι πολύ ωραίες, δεν συμφωνείτε;
-Τι το ωραίο έχουν αυτά τα άχρηστα και επικίνδυνα παπούτσια;
-Καλά, εσείς τα βλέπετε με το εξωγήινο μάτι σας και δεν καταλαβαίνετε.

-Τέλος πάντων, ας δεχτώ ότι οι θηλυκοί άνθρωποι είναι καταδικασμένοι από τη φύση τους να έχουν αυτή την παρδαλή εμφάνιση, επειδή πρέπει να τεκνοποιήσουν. Αφού τεκνοποιήσουν όμως, γιατί συνεχίζουν μέχρι βαθέος  γήρατος να κυκλοφορούν σαν παλιάτσοι;
-Ε, όχι και παλιάτσοι!
-Πώς αλλιώς να πω  το θηλυκό άνθρωπο των εβδομήντα και ογδόντα χρόνων με το ξανθό μαλλί και το βαμμένο μούτρο; Μήπως θέλει κι αυτός να τεκνοποιήσει στην ηλικία του;
-Κύριε Εξωγήινε, πρέπει να καταλάβετε ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη να είναι ευπαρουσίαστος μέχρι τα τέλη του βίου του. Δεν ξέρω εσείς στον τόπο σας τι κάνετε, αλλά εμείς εδώ δίνουμε μεγάλη σημασία σε μια ευχάριστη εμφάνιση.
-Ευχάριστη εμφάνιση έχει ο ηλικιωμένος αρσενικός άνθρωπος που είναι καθαρός, περιποιημένος, ξυρισμένος και φορά απλά ρούχα. Δεν μπορεί και ο ηλικιωμένος θηλυκός άνθρωπος να έχει μια ανάλογη εμφάνιση; Τι τα θέλει τα βραχιόλια και τα σκουλαρίκια και τα φανταχτερά φουστάνια στα ογδόντα του χρόνια;
-Πολύ απλά θέλει να προσελκύσει τον ηλικιωμένο αρσενικό άνθρωπο.
-Για να τεκνοποιήσουν;
-Όχι γι αυτό. Ξέρετε εμείς εδώ στη Γη επιμένουμε να ερωτευόμαστε μέχρι το τέλος της ζωής μας.
-Για ποιο λόγο;
-Είναι ωραίο συναίσθημα ο έρωτας, κύριε Εξωγήινε. Δεν το έχετε εσείς στην πατρίδα σας;
-Εμείς στην πατρίδα μου αναπαραγόμαστε με άλλο τρόπο. Εν πάση περιπτώσει αυτό που έχω καταλάβει το λίγο διάστημα που βρίσκομαι στον πλανήτη σας είναι ότι οι αρσενικοί άνθρωποι έχουν αναλάβει τα πάντα, οικονομία, πολιτική, εμπόριο, γράμματα, τέχνες, επιστήμες, ενώ οι θηλυκοί είναι  φανταχτερά αντικείμενα που χάνουν τον καιρό τους με τις μόδες και τις άλλες αηδίες και έχουν ένα μόνο στόχο, να γοητεύσουν τους αρσενικούς ανθρώπους. Και για το λόγο αυτό οι αρσενικοί άνθρωποι δεν παίρνουν στα σοβαρά τους θηλυκούς ανθρώπους, ακόμα κι όταν αυτοί έχουν κάτι αξιόλογο να πουν.

-Ναι, έτσι συνέβαινε στο παρελθόν και έχετε δίκιο. Σήμερα όμως, κύριε Εξωγήινε, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Θα δείτε πολλούς θηλυκούς ανθρώπους να βρίσκονται σε καίριες θέσεις και να έχουν υφισταμένους τους αρσενικούς ανθρώπους.
-Μακάρι, αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για τον πολιτισμό σας. Αλλά να ξέρετε πως όσο οι θηλυκοί άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν αυτή την παρδαλή εμφάνιση, κανείς υφιστάμενός τους δεν θα τις παίρνει στα σοβαρά. Οι θηλυκοί θα μιλάνε για αποδόσεις, επιτόκια, spreads και δεν ξέρω τι άλλο και οι αρσενικοί θα κοιτάνε το βαθύ ντεκολτέ τους.
-Τι να κάνουμε, κύριε Εξωγήινε, ο έρωτας είναι τελικά ισχυρότερος από τα κάθε είδους spreads.
-Αυτά τα λένε οι θηλυκοί άνθρωποι. Μήπως είστε κι εσείς θηλυκός άνθρωπος;
-Μάλιστα, θηλυκός είμαι.
-Συγγνώμη, δεν το πρόσεξα.


4 σχόλια:

habilis είπε...

Είναι και αυτή η βιομηχανία του lifestyle που βομβαρδίζει από τα μαζικά μέσα το μυαλό των γυναικών μιας και είναι ευκολότερος στόχος.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Σωστά, habilis.
Γενικά αυτό το lifestyle είναι ένας άλλος τρόπος μαζικής χειραγώγησης.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Προς επίρρωσιν:
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4740726

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχουν θηλυκοι ανθρωποι,μονο αρσενικοι.
Οι γυναικες ειναι κλωνοι των αρσενικων ανθρωπων και επομενως και οι ιδιες ειναι αρσενικοι ανθρωποι.
Απο την αλλη και εμεις τα αρσενικα δεν ειμαστε ανδρες γιατι καποια στιγμη ενα κομματι απο το ειναι μας ειχε δωθει σε εσας τις γυναικες για μπορειτε να υπαρχετε.
Η λεξη ανθρωπος σημαινει το ον που που μοιαζει σαν ανδρας.
Επομενως γι αυτο λεγετε μεταξυ ανδρων και γυναικων οταν υπαρχει ερωτας και αγαπη "εισαι το αλλο μου μισο" ακριβως γιατι ο ανδρας και η γυναικα βρισκει το αντιστοιχο κομματι εκεινο που του λειπει για να ολοκληρωθει ως οντοτητα και να γινει αληθινος ανδρας.