19/8/18

Διάσημα ζευγάρια του ’50 και του ’60




Άσημοι και διάσημοι δεν διαφέρουν στη συμπεριφορά τους, όταν πρόκειται για έρωτες. Διαφέρουν ως προς τη γνωστοποίηση και την πληροφόρησή μας. Τα μεν άσημα ζευγάρια σμίγουν και χωρίζουν, χωρίς κανείς να ασχολείται μαζί τους, τα δε διάσημα οφείλουν να λογοδοτήσουν σε μια αδηφάγα κοινή γνώμη για τις ερωτικές επιλογές τους, αν περνούν καλά, πόσο ερωτευμένοι είναι κι αν χώρισαν, γιατί χώρισαν.

Η κοινή γνώμη έχει άποψη επί του θέματος. Κάποια διάσημα ζευγάρια τα βρίσκει πολύ χαριτωμένα, κάποια άλλα παράταιρα. Όταν πρόκειται για χωρισμό, κάποιοι είναι αθώοι και θύματα και κάποιοι άλλοι αναίσθητοι και θύτες. Γενικά η κοινή γνώμη περνά καλά με όλα αυτά τα διάσημα ζευγάρια που της δίνουν τροφή για σκέψη, αν και αγνοεί παντελώς ποιες είναι οι πολύ ιδιαίτερες σχέσεις τους και τι γίνεται, όταν βρίσκονται μόνοι στην κρεβατοκάμαρά τους.

Έτσι, τα μεν παραμύθια αφηγούνται στα παιδιά τις περιπέτειες βασιλικών και πριγκιπικών ζευγών, τα δε ΜΜΕ αφηγούνται στους ενήλικες τις αντίστοιχες περιπέτειες των διασήμων ζευγαριών. Τι να κάνουμε, θέλουν και οι ενήλικες το παραμύθι τους, να ξεχαστούν λίγο από την πεζή και άχρωμη πραγματικότητά τους. Η  ομορφιά, ο πλούτος, η λάμψη της διασημότητας έχουν μαγεία, ας το παραδεχτούμε. Μόνο να μην ξεχνάμε ότι όλες αυτές οι προβεβλημένες μαγευτικές περσόνες κρύβουν πίσω τους θνητούς ανθρώπους σαν κι εμάς, με αδυναμίες, φοβίες, ανασφάλειες, αρρώστιες, γεράματα και θάνατο. Sic transit gloria mundi και σε τελική ανάλυση η ζωή είναι πολύ δημοκρατική, εφόσον σε όλους μας επιφυλάσσει το ίδιο τέλος.

Παραθέτω εδώ μερικά διάσημα ζευγάρια από τις μακρινές δεκαετίες του ’50 και του ’60, πρόσωπα που ακόμα ασκούν μια μαγική έλξη στους μεγαλύτερους από μας, αλλά που κάποτε θα χαθούν στη λησμονιά, μια και αυτός είναι ο νόμος της ζωής, αν δεν είσαι ο μέγας Αλέξανδρος ή ο Σαίξπηρ.

Λόρενς Ολίβιε και Βίβιαν Λη.




Αλέν Ντελόν και Ρόμι Σνάιντερ.




Σοφία Λόρεν και Κάρλο Πόντι.
  



Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον.




Αριστοτέλης Ωνάσης και Μαρία Κάλλας.




Μικελάντζελο Αντονιόνι και Μόνικα Βίτι.




Φεντερίκο Φελίνι και Τζουλιέτα Μασίνα.




Τζον Κένεντι και Ζακλίν Μπουβιέ.




Σοράγια και Σάχης της Περσίας.




Γκρέις Κέλι και Ρενιέ του Μονακό.




Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Ρομπέρτο Ροσελίνι.




Σιμόν Σινιορέ και Ιβ Μοντάν. 




Ζαν Πολ Σαρτρ και Σιμόν ντε Μποβουάρ.




Μελίνα Μερκούρη και Ζιλ Ντασέν.




Δυο παράταιρα και  γι’ αυτό βραχύβια ζευγάρια:

Άβα Γκάρντνερ και Μίκι Ρούνεϊ




Φρανκ Σινάτρα και Μία Φάροου.




Και ένα ζευγάρι που έφτασε αισίως ως τις μέρες μας: Ελισάβετ και Φίλιππος.







Δεν υπάρχουν σχόλια: