10/12/12

"Αγαπημένε μου ψυχίατρε"

Μια νουβέλα και πέντε διηγήματα.
(Σε λίγες μέρες στα βιβλιοπωλεία).



 Ανεβαίνω τα σκαλιά, φτάνω στο δεύτερο όροφο, χτυπώ το κουδούνι. Ο διάδρο­μος είναι σκοτεινός, το κτήριο παλιό. Περιμένω. Η ψυχή μου, το σώμα μου βρί­σκονται σε άγρια διέγερση, όμως το πρόσωπό μου είναι απαθές.
Πίσω από το κρύσταλλο βλέπω να διαγράφεται η σκιά σου. Ανοίγεις την πόρτα, μου δίνεις το χέρι. Σου χαμογελώ τυπικά, τίποτα δεν αφήνω από την καταιγίδα μέσα μου να διαφύγει προς τα έξω.
Εσύ όμως ξέρεις. Με οδηγείς στο γραφείο σου, είσαι ευγενικός, ήπιος, καταδεχτι­κός. Και ξέρεις. Είναι αβάσταχτο αυτό, είναι αφόρητα οδυνηρό, γλυκό, πρόστυχο, όμορφο, δυνατό, ζαλιστικό...


Tο να ερωτευτεί μια ασθενής τον ψυχίατρό της δεν είναι πρωτότυπο. Πρωτότυπη είναι κά­θε φορά η διαδρομή που κάνει αυτός ο απατηλός έρωτας για να καταλήξει σε αποκαλύ­ψεις βαθιά θαμμένων μυστικών. Η διαδρομή δεν είναι εύκολη, έχει παράφορα οράμα­τα, πάθος δυνατό και ανεκπλήρωτο, παράξενες ηδονές και παραληρηματικούς μονολό­γους από τη μεριά της θεραπευόμενης, και από τη μεριά τού θεραπευτή έχει μια σταθερή, ακλόνητη στάση συμπαράστασης και αόρατης καθοδήγησης.
Όταν θα έρθει ο κατάλληλος καιρός, τα μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια και θα γίνει η δραματική ανατροπή. Τίποτε δεν θα είναι πια όπως πριν. Ο κόσμος θα επιστρέψει στις κα­νονικές του διαστάσεις, αλλά τώρα θα είναι πιο όμορφος και κυρίως πιο ανθρώπινος.








 

12 σχόλια:

AKG είπε...

Καίτη, εύχομαι το βιβλίο σου να διαβαστεί κυρίως από ειδικούς, επειδή εκείνοι κινδυνεύουν περισσότερο να καταπλακωθούν κάτω από φορτία ακλόνητων επιστημονικών βεβαιοτήτων.
Οι υπόλοιποι είμαστε πλανεμένοι από χέρι και δεν το κρύβουμε.
Καλοτάξιδο!

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σου, AKG. Αλλά αυτό το βιβλίο δεν γράφτηκε για τους ειδικούς, γράφτηκε για μας τους υπόλοιπους, τους μη ειδικούς.

zoi-avra είπε...

Όπως μας έχεις καλομάθει... με ανυπομονησία περιμένω να διαβάσω την από καρδιάς και με ψυχή, νέα ρεαλιστική σου δημιουργία. Καλοτάξιδη η καινούργια σου νουβέλα!

Καίτη Βασιλάκου είπε...

zoi-avra, σε ευχαριστώ.

stathis drampalos είπε...

Γειά σου Καίτη. Καλή επιτυχία με το νεο βιβλίο. Ανυπομονώ να το διαβάσω. Ισως το πιο συναισθηματικό απο τα βιβλία σου... Η άλλη πλευρά της Καίτης!

Ανώνυμος είπε...

Θα το περιμένω με την βεβαιότητα της αίσθησης που μου έδωσαν και τα προηγούμενα βιβλία σου: "με αφορά"
Καλοτάξιδο!
Βούλα

captAris είπε...

Αυτο που μπορω να προβλεψω ειναι οτι το βιβλιο αυτο εμπορικα (δεν το
εχω διαβασει και δεν δυναμε να το κρινω) θα γνωρηση επιτυχια και το ευχωμαι,διοτι συμβαινει σε πολλες
γυναικες "ασθενεις"να ερωτευωνται
και οχι μονο τον θεραπευτη τους.

Καλοπερπατητο !!!

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Στάθη, σε ευχαριστώ. Σίγουρα είναι το πιο συναισθηματικό βιβλίο μου, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Ευχαριστώ, Βούλα. Οι εμπειρίες των άλλων πάντα μας αφορούν.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

captAris, σ' ευχαριστώ. Ανεξέλεγκτος ο έρωτας...

GiVasilo είπε...

Καλή τύχη στο νέο βιβλίο σας. Μ'αρέσει η γραφή σας γιατί μέσα στην λιτότητα της είναι τόσο δυναμική. Έτσι νιώθω. Για τα βιβλία σας δεν γνώριζα μέχρι που σας συνάντησα ηλεκτρονικά. Αναμένω τον Τέταρτο Κλώνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του εκδότη με ανυπομονησία.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

GiVasilo, σ' ευχαριστώ. Υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στον "Τέταρτο Κλώνο" και στο "Αγαπημένε μου ψυχίατρε". Στο πρώτο κυρίαρχο ρόλο έχει η φαντασία. Στο δεύτερο η πραγματικότητα.