7/5/24

Μαντάμ Σουσού με την Άννα Παϊτατζή

 


 

Παρατήρησα ότι εδώ στα ΜΚΔ ο κόσμος δεν θυμάται μια άλλη Μαντάμ Σουσού που παίχτηκε στην τηλεόραση το 1972-73 σε 65 επεισόδια. Λογικό το βρίσκω, μια και μόνο οι σημερινοί μεγάλοι ήταν τότε νεαροί και έβλεπαν αυτή την ξεκαρδιστική σειρά.

 

Θυμάμαι πόσο ανυπόμονα περίμενα να δω στην τηλεόραση το εβδομαδιαίο επεισόδιο και την Άννα Παϊτατζή να υποδύεται τη μαντάμ Σουσού. Θυμάμαι πόσο πολύ γελούσα κάθε φορά, πόσο απολαυστική ήταν η Παϊτατζή στον ρόλο της ξιπασμένης Σουσούς. Ήταν μια εξαιρετική σειρά που έβγαζε πολύ γέλιο.

 

Όταν έμαθα ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου θα ενσάρκωνε ξανά την μαντάμ Σουσού στην τηλεόραση, ενθουσιάστηκα. Θα πέσει πολύ γέλιο, σκέφτηκα. Δυστυχώς απογοητεύτηκα. Δεν γέλασε το χειλάκι μου ούτε μια φορά. Αντίθετα ένιωθα παρακολουθώντας τη σειρά πολύ αρνητικά γι’ αυτή την παλαβιάρα Σουσού και τον τρόπο που μιλούσε και φερόταν στους άλλους. Θα ήθελα, αν μπορούσα, να της ρίξω μερικά χαστούκια (της Σουσούς, όχι της Παναγιωτοπούλου).

 

Αυτό που έβλεπα ήταν μια σάτιρα φυσικά, αλλά δεν έβγαζε γέλιο. Έβγαζε περιφρόνηση και οίκτο για μια γυναίκα τόσο αλλοπαρμένη, στεγνή και αντιπαθητική.

 

Καμιά σχέση με την πληθωρική Άννα Παϊτατζή που γέμιζε την οθόνη με την παρουσία της και τις ατάκες της που προκαλούσαν αυθόρμητο γέλιο.

 

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τη σύγκριση. Η παλιά αυτή σειρά δεν σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο δημιουργός της μαντάμ Σουσούς, ο Δημήτρης Ψαθάς, ήταν πολύ ευχαριστημένος με την κωμική εκείνη σειρά.


***

Η φωτογραφία από

https://de-facto.gr/madame-sousou/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: