31/1/20

Γουχάν: θρίλερ επιστημονικής φαντασίας






Θα μπορούσε κανείς να γράψει μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, όμως δεν χρειάζεται πια να το κάνει. Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας συντελείται ήδη στην πραγματικότητα: έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποκλειστεί σε μια πόλη, η έξοδος από αυτήν απαγορεύεται, η είσοδος σε αυτήν απαγορεύεται.

Όλες οι συγκοινωνίες  από και προς την πόλη έχουν διακοπεί. Δεν κινείται τίποτα, κανένα αυτοκίνητο, λεωφορείο, πλοίο, τρένο ή αεροπλάνο. Όλοι οι κινηματογράφοι, τα καφέ, τα μαγαζιά, όπου συγκεντρώνεται ο κόσμος, στέκουν κλειστά.

Έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ ο φονικός ιός κόβει βόλτες στους δρόμους.

Μια πόλη έρημη, μια πόλη άδεια.

Και ξαφνικά μέσα στη νεκρική σιγή ακούγεται μια τραγουδιστή φωνή: «Γουχάν, μπορείς να το κάνεις!» Ανοίγουν τα παράθυρα, ο κόσμος ακούει τη φωνή, κάποιοι της απαντούν: «Γουχάν, μπορείς να το κάνεις!» Σε λίγο ολόκληρη η πόλη αντηχεί από τις τραγουδιστές φωνές. Οι κάτοικοι ακουμπισμένοι στα περβάζια τραγουδούν ο ένας στον άλλον, εμψυχώνουν ο ένας τον άλλον, δεν αισθάνονται πια μόνοι.

Η πόλη δείχνει ζωντανή.

Περνά λίγη ώρα, πέφτει πάλι νεκρική σιγή. Μετά ξανά μια φωνή ακούγεται από μακριά, τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο. Ανοίγουν πάλι τα παράθυρα, ενώνονται οι φωνές, αντιλαλεί στους άδειους δρόμους ο Εθνικός Ύμνος. Έπειτα πάλι ησυχία. Μια πόλη με έντεκα εκατομμύρια ψυχές στέκεται βουβή και ακίνητη και περιμένει.

Κι απέξω κόβει βόλτες ο Θάνατος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: