8/9/14

Ωραία και γραία




Η Τζόαν Ρίβερς , μια διάσημη τηλεπερσόνα, ηθοποιός  και δημοσιογράφος στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέθανε προ ημερών στην ηλικία των 81 ετών.

Αυτή είδηση μάς αφήνει αδιάφορους εμάς εδώ,  καθότι η Τζόαν Ρίβερς ήταν ελάχιστα γνωστή και ελάχιστα μας αφορούσε η ύπαρξή της. Τη μνημονεύω ωστόσο για ένα λόγο που αξίζει να μας προβληματίσει.

Η κυρία αυτή δεν είδε ποτέ στον καθρέφτη της μια γριά γυναίκα. Με τις αλλεπάλληλες πλαστικές επεμβάσεις της κατάφερε να φτάσει τα 81 χρόνια ζωής με ένα πρόσωπο τεντωμένο, αρυτίδωτο, χωρίς χαλάρωση και με μια πλούσια ξανθή κόμη που το στεφάνωνε με μεγάλη κομψότητα.

Η Τζόαν Ρίβερς κατάφερε με αυτό τον τρόπο να ξεγελάσει τους φίλους, τους γνωστούς και το μεγάλο κοινό της, αλλά δεν κατάφερε να ξεγελάσει το βιολογικό της ρολόι που δούλεψε για όσο χρόνο ήταν προορισμένο να δουλέψει και μετά σταμάτησε.

Ο Χάρος με το δρεπάνι του είναι ο μόνος λοιπόν που δεν ξεγελάστηκε από αυτή τη μεταμφίεση. Ήρθε ακριβής στο ραντεβού του και πήρε τη Τζόαν Ρίβερς από τη ζωή, εφόσον κατά τους υπολογισμούς του είχε ζήσει αρκετά.

Στην κηδεία της όσοι παρευρέθηκαν, είδαν μια ωραία γυναίκα με νεανικό πρόσωπο  και ηλικιωμένο οργανισμό να παραδίδεται στη λήθη. 

13 σχόλια:

Νίκος είπε...

Γεια στο στόμα σου . Τόσος χρόνος κ χρήμα δε βρίσκει άλλη δημιουργικότητα ;

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Γεια σου, Νίκο.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Προς αποφυγή πάντως παρανοήσεων (κρίνοντας από τα σχόλια που πήρα στο φέις μπουκ) θέλω να τονίσω ότι ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο άνθρωπος θέλει να μείνει νέος, όχι μόνο γιατί τα νιάτα είναι από μόνα τους εγγύηση ομορφιάς, είναι και εγγύηση καλής υγείας.
Εμείς έχουμε καταφέρει το πρώτο, όχι όμως και το δεύτερο (προς το παρόν).
Η επιστήμη συνεχίζει να ερευνά τους τρόπους που θα μας διατηρήσουν νέους ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία και επίσης ψάχνει να βρει τρόπους που θα μας χαρίσουν ακόμα και την αθανασία.
Αυτό κάποτε θα γίνει. Προς το παρόν αρκούμαστε στην ανακαίνιση της εξωτερικής μας μορφής.
Το οξύμωρο στην περίπτωσή μας είναι ότι το φρέσκο πρόσωπο συνοδεύεται από ένα γερασμένο σώμα. Αυτή την αντίφαση ήθελα να προβάλω.

Θεόφιλος Βαμβάκος είπε...

Πολύ ωραίο, Καίτη!!!

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Καλησπέρα, θεόφιλε.

Νικος είπε...

Σύμφωνοι φιλη μου .... δε ξέρω αν μιλάμε για βήματα επιστήμης ή κέρδους . Ο εγωισμός καλύπτει την τραγικότητα μας .

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Νίκο, επιστήμη και κέρδος πάνε μαζί. Δυστυχώς.

Νίκος είπε...

Δε μπορώ να φανταστώ οτι απο κέρδος ο Ν Πρωτονοταριος παρατήρησε και περιέγραψε τη νόσο της Ναξου. Ίσως τώρα πια η λύσει να βρίσκεται στα μικρά βήματα.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Υπάρχουν έντιμοι επιστήμονες με συνείδηση της αποστολής τους.

Unknown είπε...

Eτσι είναι Καιτουλα μου όπως τα λες…..Ο χρόνος είναι χρόνος..To ερώτημα μου όμως , είναι αν άξιζε να κάνει αυτά που έκανε….Αν άξιζε από όλες τις πλευρές ?????

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Σ' αυτό, Ειρήνη, μόνο η ίδια θα μπορούσε να μας απαντήσει.

Metillias George, Μετήλλιας Γιώργος είπε...

Ματαιοδοξία ανούσια.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Γιώργο, ματαιοδοξία είναι, αλλά όταν κανείς χάνει κάτι ωραίο που έχει, θέλει να το αποκτήσει ξανά, -αν μπορεί.