19/3/20

Πιστεύω στον άνθρωπο





Ευκαιρία για κάποιους είναι τώρα με αυτόν τον θανατηφόρο ιό να αρχίσουν τα γνωστά κηρύγματα ότι η Φύση εκδικείται, ότι τιμωρούμαστε για την αλαζονεία μας και πόσο μικροί τελικά και ασήμαντοι είμαστε και πρέπει να γίνουμε ταπεινοί και η επιστήμη και η τεχνολογία μας – πηγή της αλαζονείας μας – τώρα στέκονται αμήχανα μπροστά σ’ αυτή τη θανάσιμη επέλαση του ιού και άλλα παρόμοια πολλά.

Αλλά κάνουν λάθος. Λάθος!

Η Φύση μπορεί να μας έχει φτυσμένους, δεκάρα δεν δίνει, αν είμαστε άνθρωποι ή ψύλλοι, αναλώσιμοι είμαστε όλοι, άνθρωποι, ζώα και φυτά, ακόμα και ιοί, αλλά έλα που ο άνθρωπος σήκωσε κεφάλι και μέσα στα χιλιάδες χρόνια που υπάρχει βρίσκει συνέχεια τρόπους να ξεφεύγει από τις παγίδες της!

Θνητός είναι βέβαια κι εκείνος, όπως και οι ιοί εξάλλου, μόνο που αυτός αιώνες τώρα παλεύει να έχει καλύτερη υγεία και μακροημέρευση. Και το έχει καταφέρει.

Ποιος σήμερα αμφιβάλλει – εκτός από κάποιους βλαμμένους – ότι σύντομα η επιστήμη θα βρει το εμβόλιο και τα φάρμακα που θα στείλουν τον κορονοϊό στον άλλο κόσμο;

Χιλιάδες επιστήμονες ερευνητές αυτή τη στιγμή δουλεύουν νυχθημερόν στα εργαστήριά τους για να δώσουν στην ανθρωπότητα το ίαμα που θα την απαλλάξει από τον κορονοϊό.

Και όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι απλώς θέμα χρόνου.

Ο άνθρωπος και αυτή τη φορά θα βγει νικητής στην αναμέτρηση. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για το είδος μας – άσχετα αν η Φύση δεν σκοπεύει να μας κάνει αθάνατους. Αλλά κι αυτό θα το πετύχουμε, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Πιστεύω στον άνθρωπο.
Πιστεύω στις ανεξάντλητες δυνατότητές του.
Πιστεύω στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία.

Σε λίγο καιρό αυτός ο εφιάλτης θα είναι παρελθόν.

Όλοι το ξέρουμε αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: