6/6/17

Τι σκέφτεστε; Πώς νιώθετε; Τι κάνετε;







Αγαπητό μου φέις μπουκ, κατ’ αρχάς να σε ευχαριστήσω για το καθημερινό, αδιάλειπτο ενδιαφέρον σου για την ατομική μου κατάσταση και να σου ζητήσω συγγνώμη που μέχρι σήμερα σε σνόμπαρα και δεν σου απαντούσα.

Ειδικά εγώ που ζω μόνη δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συγκινούμαι κάθε πρωί με αυτές τις πολύ προσωπικές ερωτήσεις που μου κάνεις. Κανονικά θα έπρεπε  όλοι μας εδώ να απαντούσαμε καθημερινά σ’ αυτές τις τρεις ερωτήσεις σου, οπότε το timeline μας θα ήταν γεμάτο από εξομολογήσεις, καημούς, βάσανα, γκρίνιες και πόθους ευσεβείς και θα μεταμορφωνόταν σε ένα απέραντο ψυχιατρείο με μεγάλο ενδιαφέρον όμως, καθώς θα μαθαίναμε ο ένας τα μυστικά του άλλου.

Ως τώρα εγώ, παρά την καθημερινή συγκίνησή μου, απέφευγα να σου απαντήσω από συστολή, αν και αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγένεια και ως αναισθησία απέναντί σου που τόσο νοιάζεσαι για μένα.

Είμαι και λίγο οξύθυμος χαρακτήρας, να ξέρεις, και έχω αποπάρει πολλούς καλούς ανθρώπους που με θερμό ενδιαφέρον μού έχουν κάνει κατά καιρούς παρόμοιες ερωτήσεις, διότι τις θεώρησα -κακώς βεβαίως- ως λίαν αδιάκριτες.

Ωστόσο, αυτή η καθημερινή επιμονή σου να μάθεις τι σκέφτομαι, πώς είμαι και πώς αισθάνομαι λύγισε τελικά τις αντιστάσεις μου, καθώς με έπεισε για την ειλικρίνεια των προθέσεών σου.

Πιστεύω πάντως ότι οι ερωτήσεις σου είναι περιορισμένου βεληνεκούς. Προτείνω να τις αυξήσεις και με άλλες, ακόμα πιο προσωπικές, ώστε να έχουμε εδώ μέσα ένα πανόραμα εξομολογήσεων που θα κάνει το timeline μας  κήπο ανθισμένο με χιλιάδες εξωτικά, σαρκοφάγα λουλούδια σπανίας ωραιότητος.

Σου δίνω λοιπόν μια λίστα με κατάλληλες για το θέμα μας ερωτήσεις και με την ευκαιρία σου δίνω και τις απαντήσεις μου. Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς με την πρωτοβουλία μου και θα εντάξεις τις ερωτήσεις μου, τουλάχιστον μερικές από αυτές, στην καθημερινή σου φιλική ανάκριση:

Πόσων χρονών είστε;
Είμαι 65 χρονών, αλλά έχω ψυχή παιδιού. Χαίρομαι τα απλά πράγματα της ζωής, αγαπώ τους ανθρώπους και άνοια δεν έχω.
Κάποιοι μού λένε πως δείχνω είκοσι χρόνια μικρότερη. Το ίδιο πιστεύω κι εγώ και αυτό, να ξέρεις, οφείλεται στην άδολη καρδιά μου.

Πόσα κιλά είστε;
90, αλλά τι σημασία έχει αυτό;

Είστε ερωτευμένος-η;
Φυσικά. Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς έρωτα; Ο Μίλτος βέβαια είναι κάπως δισταχτικός, αλλά πιστεύω ότι θα τον κερδίσω τελικά. Προς το παρόν του γράφω γράμματα και του στέλνω τραγούδια. Είμαι καλή στο γράφειν εγώ και σίγουρα τον έχω εντυπωσιάσει. Με ανησυχεί λίγο όμως που βλέπω συνεχώς στον τοίχο του φωτογραφίες του μαζί με μια τριανταπεντάρα. Ποια είναι αυτή; τον ρώτησα μια μέρα. Αυτή είναι η Μαργαρίτα, μια φίλη απλώς, μου απάντησε.

Έχετε καταθέσεις στην Τράπεζα; Αν ναι, σε τι ποσό ανέρχονται;
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, είναι γνωστό αυτό. Ωστόσο, όπως λένε όλοι οι Έλληνες αυτό τον καιρό, θα σας πω ότι έχω μια κατάθεση 50 ευρώ.

Οικογένεια έχετε;
Χήρα είμαι, αγαπητό μου φέις μπουκ. Προσβλέπω όμως σε ένα καλό γάμο με τον Μίλτο. Το θέμα είναι να σταματήσει να ανεβάζει αυτές τις φωτογραφίες με την ξενέρωτη τη Μαργαρίτα. Μα τι της βρίσκει της κρύας;

Από υγεία πώς είστε;
Λίγη πίεση, λίγη χοληστερίνη, λίγο ζάχαρο, λίγη οστεοπόρωση. Έχω και τη μέση μου. Και βαριακούω λίγο επίσης. Κατά τα άλλα πολύ καλά.

Ποια είναι η πολιτική σας τοποθέτηση;
Κοίτα, εγώ ως νέα ήμουν ΚΚΕ, μετά πήγα στο Συνασπισμό Ειρήνης και Προόδου, έπειτα έγινα ΠΑΣΟΚ, ψήφισα μετά Νέα Δημοκρατία και τώρα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Δε βαριέστε! Αγάπη να υπάρχει!

Είστε θρησκευόμενος-η;
Εννοείται! Χριστιανή ορθόδοξη και με τη βούλα.

Ψυχολογικά σε τι κατάσταση βρίσκεστε;
Εντάξει, έχω τα πάνω και τα κάτω μου. Αυτό κυρίως εξαρτάται από τον Μίλτο. Όταν έχει μέρες να μου απαντήσει στο ίνμποξ, πέφτω σε μαύρη κατάθλιψη. Άλλες φορές σκέφτομαι πως καλοπερνάει με τη Μαργαρίτα και γίνομαι έξαλλη. Πάλι ανέβασε φωτογραφίες που την κρατά από τη μέση και χαμογελάνε ο ένας στον άλλον. Δεν είναι τίποτα σοβαρό, μου λέει ο Μίλτος, πρόκειται για μία ελαφρών ηθών γυναίκα. Σύμφωνοι, άντρας είναι, έχει τις ανάγκες του, το καταλαβαίνω αυτό. Είναι και η απόσταση που μας χωρίζει, αυτός στη μια άκρη της Ελλάδας και στην άλλη άκρη εγώ. Ας έχω κατανόηση.

Έχετε εχθρούς;
Έχω μερικούς. Τη Λίτσα, την κουμπάρα μου, που με κουτσομπολεύει εδώ κι εκεί. Το Στέλιο, τον κουνιάδο μου, που θέλει να γράψω την περιουσία μου στα παιδιά του. Τη γειτόνισσά μου την Ολυμπία που με ζηλεύει, επειδή αυτή έχει καταπέσει και είναι γριά. Α, και τη Μαργαρίτα. Κυρίως αυτή.

Πότε κάνατε σεξ για τελευταία φορά;
Μήπως θυμάμαι;

Έχετε κάνει τίποτα παρανομίες; Αν ναι, ποιες;
Ε, σαν άνθρωπος κι εγώ έκανα μερικές μπαγαποντιές. Όταν είχα το κατάστημα με τα δώρα, έκλεβα την εφορία, συνηθισμένα πράγματα δηλαδή. Και προ δύο ετών έριξα φόλα στον σκύλο του γείτονα που δεν με άφηνε να κοιμηθώ τα βράδια. Αλλά αυτό δεν το βρίσκω παράνομο. Τους ανθρώπους δεν κάνει να πειράζουμε, έτσι δεν είναι;

Τι όνειρα κάνετε;
Το όνειρο που ελπίζω κάποτε να πραγματοποιήσω είναι να κάνω ένα μακρινό ταξίδι με τον Μίλτο μου στην Καραϊβική, στις Μπαχάμες, στη Χαβάη, έστω και στην Πάρο τέλος πάντων. Προκειμένου να μου φάνε τα 50 ευρώ τα παιδιά του Στέλιου, ας μου τα φάει ο Μίλτος. Μόνο να ξεφορτωθεί πρώτα τη Μαργαρίτα.

Ανησυχείτε για κάτι;
Ανησυχώ που καθυστερεί ο Μίλτος να βαρεθεί τη Μαργαρίτα. Και για τα δανεικά που του στέλνω ανησυχώ, μήπως τα τρώει μαζί της. Τέλος πάντων, θα τη βαρεθεί, πού θα πάει. Όσο πιο πολύ είναι μαζί, τόσο πιο γρήγορα θα τη βαρεθεί.

Τι σας κάνει να δακρύζετε;
Είμαι ρομαντικός άνθρωπος εγώ και δακρύζω εύκολα. Ένα ηλιοβασίλεμα, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, ένα τραγούδι με κάνουν και βουρκώνω. Ο γιατρός μού έχει δώσει ένα κολλύριο γι’ αυτές τις περιπτώσεις, λέει πως αυτό το παθαίνω λόγω ηλικίας. Λάθος κάνει, έχω ευαίσθητη καρδιά, αυτό είναι.

Πώς περνάτε τη μέρα σας;
Να σου πω. Ξυπνώ το πρωί και έρχομαι αμέσως εδώ, στο φέις μπουκ. Πάω στον τοίχο του Μίλτου να δω τι νέο έχει ανεβάσει. Μετά βλέπω τι έχουν ανεβάσει οι φίλοι μου. Ανταλλάσσω μαζί τους καρδούλες και κομπλιμέντα και λέω και κανένα ψεματάκι, ότι περνώ πολύ ωραία. Λέω ότι πάω βόλτες, ταξίδια, ότι έχω παρέες και διασκεδάζω, αθώα ψεματάκια είναι όλα αυτά.
Μετά κάθομαι και γράφω στον Μίλτο και του στέλνω το γράμμα μου στο ίνμποξ. Γενικά περνώ όλη τη μέρα μου εδώ μέσα.

Έχετε κάνει ποτέ κάτι τολμηρό στη ζωή σας;
Είχα απατήσει τον μακαρίτη τον άντρα μου 2-3 φορές, δεν ξέρω, αν αυτό είναι τολμηρό. Επίσης την περασμένη εβδομάδα, έτσι μου ήρθε ξαφνικά, πήρα το αεροπλάνο και πήγα στην Καβάλα να βρω τον Μίλτο. Μουδιασμένος ήταν κάπως, δεν με περίμενε και δεν τον είδα και πολύ, γιατί είχε δουλειές. Και δεν κάναμε σεξ, γιατί έχει, λέει, κάποια προβλήματα στο θέμα αυτό και κάνει θεραπεία. Με κράτησε όμως στην αγκαλιά του λίγη ώρα. Ο καλός μου, τι γλυκός που ήταν!

Ποιες είναι οι αρετές και ποια τα ελαττώματά σας;
Είμαι ειλικρινής, ευαίσθητη, έντιμη, έχω καλωσύνη και ευγένεια, έχω υπομονή, αγαπώ τους ανθρώπους και τη φύση, είμαι ανοιχτόκαρδη ψυχή και έχω χιούμορ. Ελαττώματα δεν έχω. Ίσως η ανεκτικότητά μου να είναι ελάττωμα, αλλά πάλι δεν ξέρω.

Πώς αισθάνεστε αυτήν ακριβώς τη στιγμή;
Αυτήν ακριβώς τη στιγμή είδα εδώ στο φέις μπουκ ότι ο Μίλτος και η Μαργαρίτα είναι ταξίδι του μέλιτος στην Καραϊβική. Με τα δικά μου τα λεφτά. Και έχει ανεβάσει και φωτογραφίες με αυτή την κοκαλιάρα, την ελαφρών ηθών. Την κατάρα μου να έχει ο παλιάνθρωπος, στα τσακίδια να πάνε και να μην ξαναγυρίσουν. Που να τους εύρει ο κακός ο ψόφος.
Αλλά πάλι μήπως υπερβάλλω; Θα τη βαρεθεί οπωσδήποτε τώρα που την παντρεύτηκε. Ας περιμένω καλύτερα. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μου.
Ή μήπως να το γυρίσω στα θεοτικά;
Είμαι σε δίλημμα, αγαπητό μου φέις μπουκ.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο Καίτη! Γεωργία Δαλιανά!

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Γεια σου, Γεωργία!