19/6/17

Λιποφετιχισμός, μια θανατηφόρα παραφιλία






Στο κανάλι TLC που παρακολουθώ καμιά φορά υπάρχει μια σειρά που παρουσιάζει τρομαχτικά παχείς ανθρώπους, ανθρώπους που ζυγίζουν πάνω από 200, 300, 400 κιλά.

Συνήθως βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο πριν τον θάνατο. Ανίκανοι να μετακινηθούν οι περισσότεροι χωρίς βοήθεια, παραμένουν μόνιμα ξαπλωμένοι και η εικόνα τους μας προκαλεί φρίκη. Η σειρά δείχνει την ύστατη προσπάθειά τους να χάσουν βάρος με τη βοήθεια ειδικευμένων γιατρών, με δίαιτα και με χειρουργικές επεμβάσεις. Κάποιοι από αυτούς τα καταφέρνουν.

Όταν πρόκειται για γυναίκες, που είναι και οι περισσότερες περιπτώσεις, παρατηρώ ότι παρά την τερατώδη τους εμφάνιση πολλές από αυτές έχουν κοντά τους ένα σύντροφο που τις φροντίζει υπομονετικά και είναι ένας νεαρός άνδρας, καθόλα υγιής, λεπτός και εμφανίσιμος. Προφανώς εδώ κάτι δεν πάει καλά με τον νεαρό, αλλά περισσότερα δεν μπορούσα να μαντέψω.

Μέχρι που ανακάλυψα το σχετικό βίτσιο με τον όρο feederism που αντίστοιχό του δεν βρήκα στα ελληνικά. Θα το ονομάσουμε λιποφετιχισμό (μετάφραση από τα αγγλικά του fat fetishism).

Όποιος έχει αυτή τη σεξουαλική προτίμηση θέλει για σύντροφο ένα άτομο όσο γίνεται πιο παχύ. Αυτός είναι ο feeder, ο τροφοδότης, που αναλαμβάνει να παχύνει τον σύντροφό του ακόμα περισσότερο, μέχρι να φτάσει στο απροχώρητο. Ο τροφοδοτούμενος, ο feedee, μπαίνει ευχαρίστως στο παιχνίδι της αυτοκαταστροφής του και καταναλώνει καθημερινά τεράστιες ποσότητες φαγητού που του προσφέρει ο τροφοδότης του. Έτσι παχαίνει όλο και περισσότερο, μέχρι που τελικά μεταμορφώνεται σε τέρας.


Όλο αυτό έχει σχέση με τη λίμπιντο. Ο τροφοδότης διεγείρεται με το βουνό του λίπους που έχει μπροστά του, ο δε τροφοδοτούμενος είναι ευτυχής που τον ποθεί ο τροφοδότης του.

Το πράγμα έχει την ιεροτελεστία του. Ο τροφοδότης  αναλαμβάνει να ταΐζει στο στόμα το θύμα του με ατελείωτες ποσότητες παχυντικών τροφών. Όσο διαρκεί η τελετή, το ζεύγος ανταλλάσσει βλέμματα πόθου και λατρείας. Ο τροφοδότης χαϊδεύει το τεράστιο θύμα του τρυφερά και το θύμα νιώθει μοναδικό στην αγκαλιά του.

Παρακολούθησα προ ημερών εμβρόντητη μια σχετική εκπομπή στην τηλεόραση, όπου ο γοητευτικός, καλοφτιαγμένος τροφοδότης και η τεράστια σύντροφός του, που η ομορφιά της είχε χαθεί κάτω από 250 κιλά λίπους, μας εξηγούσαν πόσο ευτυχισμένοι και ταιριαστοί είναι και ποια είναι τα μελλοντικά τους σχέδια.

Τα μελλοντικά τους σχέδια περιλαμβάνουν διπλασιασμό του πάχους του θύματος. «Θέλω να φτάσω τα 500 κιλά», εξηγεί η γυναίκα και ο άνδρας συμπληρώνει ότι, εφόσον αυτό θέλει κι εκείνη, θα το καταφέρουν με τον καιρό. «Είμαι καλά στην υγεία μου», λέει η γυναίκα. «Δεν έχω πίεση, οι εξετάσεις αίματος που κάνω είναι καλές, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Το γεγονός ότι δυσκολεύεται να περπατήσει και βαδίζει σαν πάπια γέρνοντας από τη μια μεριά κι από την άλλη, δεν την απασχολεί. Εξάλλου αυτό το βάδισμα προκαλεί ρίγη ερωτικού πόθου στον τροφοδότη της, όπως μας εξομολογείται ο ίδιος. «Ο τελικός στόχος μας είναι η πλήρης ακινησία», μας λέει. Σ’ αυτό συμφωνεί και το θύμα: «Θα είναι πολύ ωραία τότε. Δεν θα είμαι υποχρεωμένη να κάνω τίποτε».


Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι εδώ έχουμε μια μοναδική περίπτωση διαταραγμένου ζεύγους που δεν έχει όμοιό του. Δυστυχώς μια περιήγηση στο διαδίκτυο με έπεισε περί του αντιθέτου. Όχι μόνο είναι πολλοί αυτοί που πάσχουν από λιποφετιχισμό, αλλά είναι και οργανωμένοι σε διάφορα σάιτ, όπου γνωρίζονται μεταξύ τους και ζευγαρώνουν.

Νομοταγείς πολίτες είναι βέβαια όλοι αυτοί, τίποτε παράνομο δεν κάνουν, απλώς τρώνε πολύ και παχαίνουν ή ταΐζουν άλλους και τους παχαίνουν με τη θέλησή τους και μετά παραδίδονται στο σεξ που τους αρέσει. Καλά περνούν επομένως, κανέναν δεν ενοχλούν, ας τους αφήσουμε στην τρέλα τους λοιπόν.

Μόνο που έρχεται κάποια στιγμή που η παχιά γυναίκα μεταμορφώνεται σε τέρας, ακινητοποιείται στο κρεβάτι και ο θάνατος τής γνέφει από απέναντι. Τότε συνήθως συνέρχεται και πανικοβάλλεται.

Έρχονται ειδικά συνεργεία για να τη σηκώσουν και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο και ακολουθεί από πίσω σιωπηλός ο όμορφος τροφοδότης. Οι γιατροί την υποβάλλουν σε αυστηρή δίαιτα με σκοπό, αφού χάσει αρκετά κιλά, να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση, διότι, έτσι, όπως είναι, ένα χειρουργείο θα τη σκοτώσει επί τόπου.

Η γυναίκα άλλοτε συμμορφώνεται, χάνει κιλά και κάνει την επέμβαση. Παραμένει βέβαια τεράστια, αλλά υποτίθεται ότι θα συνεχίσει να κάνει δίαιτα και να χάνει βάρος. Όμως, η παρουσία του τροφοδότη δεν εγγυάται κανένα καλό αποτέλεσμα.

Άλλοτε πάλι δεν τα καταφέρνει. Παραμένει τεράστια, δεν μπαίνει στο χειρουργείο και αφήνεται στην τραγική της μοίρα. Ο τροφοδότης που εξακολουθεί να τη συντροφεύει συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και στο τέλος τη συντροφεύει και ως την τελευταία της κατοικία. Μετά θα ψάξει να βρει άλλο θύμα.

Την ευθύνη ωστόσο δεν την έχει μόνο αυτός. Την έχει και το θύμα που παίζει τέτοια παιχνίδια θανατηφόρα.


Η Μόνικα, 27 χρονών, από το Τέξας είναι μοντέλο σε ανάλογες ιστοσελίδες του αντεργκράουντ διαδικτύου. Το όνειρό της είναι να παχύνει τόσο πολύ, ώστε να μείνει πλήρως ακίνητη στο κρεβάτι. «Θα νιώθω σαν βασίλισσα», λέει, « γιατί ο Σιντ θα είναι πάντα έτοιμος να με εξυπηρετήσει. Κι αυτός επίσης είναι ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική». Ο Σιντ, 25 χρονών, ο σύντροφος και τροφοδότης της, περνά τις μέρες του μαγειρεύοντας και ταΐζοντας τη Μόνικα. «Είναι μια σεξουαλική φαντασίωση για μας», λέει η Μόνικα, «και μιλάμε πολύ γι’ αυτήν. Ήδη ο Σιντ με βοηθά να σηκωθώ από τον καναπέ και από το κρεβάτι, επειδή μόνη μου δεν μπορώ».

Σχεδιάζουν μάλιστα να κάνουν και παιδί, διότι, κατά τη γνώμη της Μόνικας δεν θα υπάρχει πρόβλημα να μεγαλώσει ένα παιδί ξαπλωμένη και ακινητοποιημένη στο κρεβάτι.

Η Μόνικα παίρνει τροφή 8.000 θερμίδων την ημέρα και ευελπιστεί ότι μέχρι τα 32 χρόνια της θα έχει καταφέρει να ακινητοποιηθεί εντελώς με τον Σιντ να την ταΐζει, να την πλένει και να την αλλάζει.

«Όσο πιο παχιά είμαι, τόσο πιο σέξι νιώθω», λέει. «Ο Σιντ με ταΐζει όλο το εικοσιτετράωρο και ποτέ δεν χρειάζεται να σηκωθώ για να κάνω κάτι». Και προσθέτει με καμάρι: «Έχω 20.000 φαν στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία».


Η Donna Simpson, μια άλλη γυναίκα που ο τροφοδότης της την είχε μεταμορφώσει σε κήτος, κάποια στιγμή συνήλθε, απομακρύνθηκε από τον θύτη της και ξεκίνησε δίαιτα. Μας αποκαλύπτει μερικά μυστικά αυτής της αντεργκράουντ κοινότητας που κινείται στο διαδίκτυο - διότι το πράγμα έχει και τα οικονομικά οφέλη του.

Για χρόνια η Donna ήταν μια σταρ αυτής της κοινότητας. Στην ιστοσελίδα της οι άνδρες πλήρωναν 19 δολάρια το μήνα για να την παρακολουθούν να τρώει. Ανάμεσά τους ήταν επιτυχημένοι δικηγόροι, λογιστές και φοιτητές. Για ένα διάστημα κέρδιζε από αυτή την ιστορία 1000 δολάρια τον μήνα.

Ένας άνδρας από τη Γερμανία τής είχε στείλει μια πιστωτική κάρτα με συγκεκριμένες οδηγίες να αγοράζει και να καταναλώνει παχυντικές τροφές. Ένιωθε διέγερση με τη σκέψη ότι τη βοηθούσε να παχύνει κι άλλο, άσχετα ότι δεν την είχε δει ποτέ από κοντά.

Ένας άλλος από την Καλιφόρνια τής είχε στείλει 200 δολάρια για να αγοράσει τρόφιμα. Όταν αυτή του ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον κόσμο των φαντασιώσεων, έγινε έξαλλος. Κι άλλοι πολλοί εξαγριώθηκαν με την απόφασή της, γιατί η Donna εξέθεσε τη μυστική τους κοινότητα. Άλλοι πάλι θύμωσαν, επειδή δεν θα την έβλεπαν ξανά να τρώει.

«Υπάρχουν πολλοί άνδρες που θα σου αγοράσουν τέσσερις πίτσες και θα απολαύσουν το θέαμα να τις καταβροχθίζεις. Αλλά αυτό που έρχεται κατόπιν είναι ότι γίνεσαι σκλάβα της τροφής και του τροφοδότη», λέει η Donna.


Μπερδεμένα είναι τα κίνητρα μιας τέτοιας συμπεριφοράς, με τους ειδικούς να μην έχουν κατασταλάξει στα συμπεράσματά τους. Προφανώς πρόκειται για ένα είδος παραφιλίας, εφόσον  τέτοιες τακτικές προκαλούν σεξουαλική διέγερση. Ίσως να πρόκειται για ένα σαδομαζοχιστικό παιχνίδι εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου.

Η δική μου σκέψη, μια και δεν είμαι ειδικός, πάει ακόμα πιο μακριά. Η ερωτική έλξη προς την υπέρβαρη γυναίκα μπορεί να έχει σχέση με τη λατρεία της παλαιολιθικής θεάς που οι αρχαιολόγοι έχουν καθιερώσει να ονομάζουν Αφροδίτη. Έχουν βρεθεί πολλά αγαλματάκια αυτής της θεάς που παριστάνουν μια εξαιρετικά παχιά γυναικεία μορφή, αντικείμενο λατρείας των προϊστορικών μας προγόνων.

Ίσως σε κάποιους ανθρώπους να ξυπνούν οι πανάρχαιες, προϊστορικές μνήμες που κοιμούνται μέσα μας.

Οι άνδρες νιώθουν ακατανίκητη έλξη προς ένα τέτοιο αντίγραφο προϊστορικής θεάς και η γυναίκα-αντίγραφο νιώθει βασίλισσα και θεά που την υπηρετεί ο λάτρης της. Αν μάλιστα μείνει ακίνητη, τότε έχουμε το τέλειο ζεύγος λάτρη-ειδώλου.



                                              20.000 πΧ






                                            28.000-23.000 πΧ




                                          22.000 πΧ


http://blog.cleveland.com/metro/2011/12/akron_woman_returns_home_seeki.html

Παραφιλίες: επιβιώσεις ενός μακρινού παρελθόντος




Δεν υπάρχουν σχόλια: