23/4/23

Ο "Λίαμ Νίσον" κι εγώ

 

 



 

Προ καιρού, τι μ’ έπιασε και μένα, έψαξα στο φέις μπουκ να βρω, αν είχε κάποια σελίδα ο Λίαμ Νίσον.

 

Βεβαίως και είχε: Liam Neeson, Oficial.

 

Έριξα μια ματιά και αντί να δω χιλιάδες ακόλουθους, είδα καμιά εκατοπενηνταριά, κυρίως γυναίκες. Περίεργο προφίλ, σκέφτηκα, αλλά αφού είναι official, πάει να πει ότι δεν το έφτιαξε καμιά θαυμάστρια τρελαμένη από την ομορφιά του. Τέλος πάντων, τώρα πρόσφατα το είχε ανεβάσει ο άνθρωπος και φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουν προλάβει να τρέξουν τα μιλιούνια να γίνουν ακόλουθοί του.

 

Έβαλα δυο τρία λάικ σε κάποιες φωτογραφίες του κι έφυγα.

 

Πέρασαν κάπου είκοσι μέρες και ξαφνικά χθες το απόγευμα μού ήρθε αίτημα φιλίας από τον Liam Neeson Personal.

 

Personal; Δεν είμαστε με τα καλά μας. Πάω, κοιτάζω τη σελίδα του, πάλι καμιά εκατοπενηνταριά γυναίκες φίλες και ανάμεσά τους και ένας εξαθλιωμένος άντρας.

 

Τι γίνεται εδώ πέρα; Το πράγμα μύριζε απάτη, αλλά από την άλλη είναι δυνατόν ένας διάσημος ηθοποιός να μην ξέρει ότι είναι απάτη και να έχει λάβει τα μέτρα του; Ή μήπως είναι κανένας ανώμαλος, περίεργος, ψυχοπαθής που τη βρίσκει να επικοινωνεί με τις θαυμάστριές του;

 

Τέλος πάντων, έκανα αποδοχή του αιτήματος φιλίας και περίμενα. Δέκα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ο περί ου στο ίνμποξ:

-Χελόου.

-Χελόου, του λέω κι εγώ.

 

Ακολουθούν ευχαριστίες εκατέρωθεν, αυτός γιατί δέχτηκα το αίτημα φιλίας του, επειδή του αρέσει να επικοινωνεί με τους φαν του κι εγώ για τη φιλία του που μου πρόσφερε.

 

Αμέσως μετά:

-Ας μιλήσουμε λίγο για σένα, αν δεν σε πειράζει.

 

Και αρχίζουν οι ύποπτες ερωτήσεις: από πού είσαι, πόσων χρονών είσαι, είσαι παντρεμένη, έχεις παιδιά; Εγώ απαντούσα κάπως αόριστα και τελικά του λέω:

 

-Αγαπητέ Λίαμ, νομίζω ότι αντιγράφεις τον πραγματικό Λίαμ. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ο διάσημος ηθοποιός χάνει την ώρα του συζητώντας με μια άγνωστη γυναίκα.

 

Η απάντησή του:

«it is rare for me to chat with fans so cherish the moments a bug is planted here and i am not allowed to make video calls with anyone yet from my management teams but i am gonna risk it for you are you ready for a short video  call so that you can believe that i am real?»

 

Και για όσους δεν καταλάβατε, ο Λίαμ ήταν πρόθυμος να μιλήσουμε στο μέσεντζερ, να τον δω με τα μάτια μου στην οθόνη του υπολογιστή μου να κουβεντιάζει μαζί μου κι έτσι να βεβαιωθώ.

 

Εδώ, ομολογώ ότι κοκάλωσα. Λες; Σκέφτηκα. Μετά σκέφτηκα ότι έχω μονίμως καλυμμένη την τρυπούλα του υπολογιστή που μεταφέρει την εικόνα του χώρου μου, ότι δεν ξέρω να τη χειριστώ, γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ και ότι, κυρίως αυτό, δεν είχα καμιά διάθεση να με δει ο Λίαμ αναμαλλιασμένη και τυλιγμένη στη ρόμπα μου.

 

-Ας το κάνουμε αύριο, είπα.

 

Αυτός συνέχισε τις ερωτήσεις του που ήταν όλες βλακώδεις, όπως τι μου αρέσει  να τρώω και τέτοια και τότε εγώ τον ρωτάω:

 

-Τι ώρα είναι εκεί;

-Είναι πολύ νωρίς.

 

Χμ, υπεκφεύγει.

 

-Πόσο νωρίς δηλαδή;

 

Μέχρι να μου απαντήσει, πετάγομαι στο γκουγκλ και βλέπω την ώρα στην Καλιφόρνια: 6.33 το πρωί.

 

-9.34 πμ, μου λέει.

-Λάθος, είναι 6.34.

 

Σ’ έπιασα, παλιοαπατεώνα, σκέφτομαι. Αυτός όμως συνεχίζει ατάραχος:

 

-Πίνεις καφέ το πρωί; Τι θα κάνεις σήμερα;

-Θα τα πούμε αύριο, αγαπητέ, του λέω, γιατί μόλις ήλθε μια φίλη για επίσκεψη.

 

Μετά επικοινώνησα αμέσως με ένα φίλο μου και του είπα τα καθέκαστα. «Είναι ψεύτικο προφίλ», μου απάντησε. «Ναι, εντάξει, αλλά, αν τον δω να εμφανίζεται στην οθόνη μου και να μου μιλά;» «Κι αυτό μπορεί να γίνει με τη σύγχρονη τεχνολογία, να τον βλέπεις να μιλά και να νομίζεις ότι απευθύνεται σε σένα».

 

Κατόπιν τούτου κατέφυγα ξανά στο γκουγκλ και πληκτρολόγησα, αν υπάρχει ψεύτικο προφίλ του Λίαμ Νίσον στο φέις μπουκ. Και ήρθε ένας ποταμός πληροφοριών, ότι όλα τα προφίλ του εν λόγω είναι ψεύτικα και ότι ποτέ ο εν λόγω δεν έχει ανοίξει λογαριασμό στο φέις μπουκ. Κι από κάτω ατέλειωτα σχόλια παθόντων και παθουσών που κατέθεσαν τον οβολό τους για "φιλανθρωπικούς σκοπούς".

 

Εννοείται ότι μπλόκαρα αμέσως και τα δύο ψεύτικα προφίλ, αλλά, βρε παιδί μου, κι αυτός ο ευλογημένος ηθοποιός που σίγουρα γνωρίζει ότι εκμεταλλεύονται το όνομά του, δεν κάνει τίποτα; Liam Neeson Oficial βλέπει ο άλλος, Liam Neeson Personal, πού να πάει το μυαλό του σε απάτη;

 

Χθες έμαθα ότι με αυτή τη νέα τεχνολογία πήραν λέει συνέντευξη από τον Σουμάχερ – ο οποίος μετά το ατύχημά του δεν μπορεί πια να μιλήσει.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: