5/11/17

Σεξουαλική παρενόχληση





-Κύριε, με παρενοχλείτε σεξουαλικά.

-Εγώ;

-Μάλιστα, εσείς.

-Πώς σας παρενοχλώ δηλαδή;

-Κοιτάτε επίμονα το ντεκολτέ μου.

-Συγγνώμη, δεν το κατάλαβα.

-Τι δεν το καταλάβατε που τόση ώρα είναι καρφωμένα τα μάτια σας στο μπούστο μου. Για ποιαν με περάσατε, για καμιά του δρόμου;

-Μα όχι, κυρία μου, κάθε άλλο.

-Δεσποινίς είμαι.

-Δεσποινίς μου, σας ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα καμιά πρόθεση να σας παρενοχλήσω σεξουαλικά.

-Αυτά τα λέτε τώρα που σας έκανα την παρατήρηση. Αν δεν την έκανα, εσείς θα συνεχίζατε να ξερογλείφεστε κοιτάζοντάς με. Μα δεν έχετε καθόλου αξιοπρέπεια; Πώς με κοιτάτε έτσι σαν  ξελιγωμένος… Με προσβάλλετε, δεν το καταλαβαίνετε;

-Και πάλι σας ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα πρόθεση να…

-Σαν αρπακτικό, έτσι με κοιτάτε. Θέλετε να καλέσω την αστυνομία;

-Μα τι λέτε; Ποια αστυνομία;

-Δεν μπορεί μια γυναίκα να καθίσει σε ένα μπαρ να πιει το ποτό της, αμέσως τσουπ! Εμφανίζονται οι ξελιγωμένοι. Αηδία έχετε καταντήσει πια οι άντρες.

-Δεσποινίς μου, κάνετε ένα τραγικό λάθος. Δεν σας κοίταζα σαν ξελιγωμένος. Αφηρημένος σας κοίταζα. Πιστέψτε με!

-Και τι θέλετε δηλαδή; Να κυκλοφορούμε οι γυναίκες σκεπασμένες από πάνω ως κάτω σαν μουσουλμάνες για να μη σας προκαλούμε; Η μόδα απαιτεί φέτος το βαθύ ντεκολτέ. Τι θέλετε; Να μην ακολουθούμε τη μόδα για να μην ερεθίζεστε εσείς; Να μάθετε να έχετε αυτοσυγκράτηση. Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε. Ορίστε, ήρθε τώρα και ο φίλος σας. Θα κάθεστε τώρα να με κοιτάτε έτσι πρόστυχα και οι δύο; Πώς το καταλαβαίνετε δηλαδή;

-Δεσποινίς μου, ο κύριος που βλέπετε είναι ο σύζυγός μου.

-Μπα; Γκέι είσαι δηλαδή;

-Εντελώς. Γι’ αυτό σας λέω…

-Εμ γι’ αυτό πάει κατά διαόλου ο κόσμος… Χάθηκαν οι άντρες, με το κιάλι τούς ψάχνουμε σήμερα. Άδικα φτιαχνόμαστε, στολιζόμαστε και δείχνουμε το ντεκολτέ μας. Εσείς άλλα θέλετε να βλέπετε.

-Τουλάχιστον βεβαιωθήκατε τώρα ότι δεν σας κοίταζα σαν ξελιγωμένος;

-Ε και τι; Μακάρι να με κοίταζες έτσι. Ένας άντρας θα έβλεπε το ντεκολτέ μου και θα φτιαχνόταν. Γιατί λες το έκανα τόσο βαθύ;

-Επειδή η μόδα, όπως είπατε προηγουμένως…

-Σε μας τις γυναίκες αρέσει να μας κοιτάζουν οι άντρες με επιθυμία. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Μας αρέσει, είναι στο DNA μας.

-Τότε γιατί θυμώσατε, αγαπητή μου δεσποινίς;

-Γιατί δεν μας αρέσει να μας δείχνετε την επιθυμία σας με αυτό τον τρόπο. Θέλουμε λίγο τακτ, βρε αδελφέ, λίγη ευγένεια, μια διακριτικότητα. Δες πώς με κοιτάζει ο κύριος απέναντι.

-Σας αρέσει αυτός ο χοντρός φαλακρός μεσόκοπος;

-Δεν έχει σημασία ποιος μου αρέσει και ποιος όχι. Μου αρέσουν τα αντρικά βλέμματα που είναι διακριτικά, αλλά έχουν επιθυμία. Αλλά τι σου τα λέω όλα αυτά, εσύ είσαι γκέι, δεν καταλαβαίνεις.

-Μια και είμαι γκέι και δεν κινδυνεύετε από μένα, μπορώ να σας κεράσω ένα ποτό;

-Καλύτερα όχι. Και καλύτερα να αλλάξεις θέση. Με κρύβεις έτσι που κάθεσαι μπροστά μου και δεν φαίνεται το ντεκολτέ μου.

-Τώρα είναι καλά;

-Ναι. Και μη μου μιλάς. Θέλω να φαίνεται πως είμαι μόνη.

-Χμ, δεν θα μείνετε για πολύ, νομίζω. Ο μεσόκοπος θαυμαστής σας έρχεται κατά δω. 

-Έτσι και πει καμιά προστυχιά, θα τον πάρει και θα τον σηκώσει. Δεν ανέχομαι εγώ σεξουαλικές παρενοχλήσεις... Τι κοιτάς έτσι, άνθρωπε μου; Δεν έχεις ξαναδεί γυναίκα; Σα δε ντρέπεσαι στην ηλικία σου! 


4 σχόλια:

Dimitri Tabaoglou είπε...

Κάπου πρός τό μέσον τῆς ἀνάγνωσης εἶχα ἤδη ἐτοιμάσει τό σχόλιο πού θα ἔγραφα, ἀλλά τό περιέλαβες ἐσύ, Καίτη, περιγράφοντάς-το κάπου στό ὑπόλοιπο τῆς καυστικῆς κι ὄμως ἀπολαυστικῆς ἀνάγνωσης! Ἐνεός!

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Πού τελειώνει το φλερτ και αρχίζει η σεξουαλική παρενόχληση; Τα όρια μερικές φορές είναι δυσδιάκριτα.

Katerina είπε...

Kατά τη γνώμη μου τα όρια είναι ευδιάκριτα... Ακριβώς η επιλογή μας να τα θεωρούμε δυσδιάκριτα και η επιβολή κανονιστικού πλαισίου στις διαπροσωπικές μας σχέσεις κάνει τη συμβίωσή μας με τους άλλους δύσκολη. Το παράδοξο είναι ότι αυτό ακριβώς το κανονιστικό πλαίσιο αρνούμαστε να το θέσουμε -ως οφείλουμε- στο δημόσιο βίο μας με αποτέλεσμα να τον καθιστούμε αβίωτο.... Η σχιζοφρένεια του νεωτερικού ανθρώπου...

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Υπάρχει μια διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνεται μια γυναίκα το φλερτ και στον τρόπο που το αντιλαμβάνεται ο άνδρας. Εκεί κάπου τα όρια είναι λίγο θολά.