27/11/13

Déjà vu




«Εφτά μπράβο από τις Βρυξέλλες. Θετική και ελπιδοφόρα η έκθεση της Κομισιόν για την οικονομία μας». (Απογευματινή).

Χαρήκατε, ε;

Δείτε κι άλλα:

«Καλά νέα για την οικονομία. Ευχάριστη έκπληξη η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα πρώτα ιδιαίτερα ελπιδοφόρα σημάδια για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση εμφανίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες. Όλοι οι δείκτες που αφορούν την Ελλάδα εμφανίζονται βελτιωμένοι».  (Ελεύθερος Τύπος).

Απίστευτο!

«Σε καλό δρόμο χωρίς νέους φόρους». (Βραδυνή).

Αυτό κι αν είναι απίστευτο.

Το Έθνος πάλι έχει άλλη γνώμη:

«Λιτότητα μέχρι τις εκλογές. Καμία σχισμή για φως στο τούνελ της λιτότητας δεν αφήνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε επιτήρηση. Η έκθεση προβλέπει πως το ύψος του ελλείμματος θα κυμανθεί στο 3,8%, ακόμα και το 2007, γεγονός που προεξοφλεί σκληρά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων». (Έθνος).

Τι έγινε;
 Μπερδευτήκατε;

«Σφιχτή πολιτική και το 2007. Ορατός ο κίνδυνος να περάσουμε το 2006 από τη σφιχτή πολιτική στη λιτότητα». (City Press).

Πώς το λένε αυτό, déjà vu;

«Φοροσαφάρι σε μικρομεσαίους, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων εξαπολύει τώρα η κυβέρνηση για να καλύψει τη μαύρη τρύπα των 3,5 δις που αφήνει η απόρριψη της τιτλοποίησης». (τα Νέα).

Μάλιστα, déjà vu το λένε, έτσι ακριβώς το λένε.

Διότι όλα τα ανωτέρω είναι πρωτοσέλιδα και σχόλια  από εφημερίδες της Παρασκευής, 18 Νοεμβρίου 2005.

Το θυμάστε καθόλου το 2005 ή το αφήσατε να βουλιάξει στη λήθη μαζί με τη χλίδα που σήμερα τόσες ενοχές μάς προκαλεί; Θυμάστε τη γενική γκρίνια, τα μούτρα και την αχορταγιά μας που όλο κάτι μας έλειπε, όλο κάτι δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε, που οι τιμές ήταν στα ύψη, οι μισθοί χαμηλοί και μας είχε φάει η λιτότητα, δεν την αντέχαμε άλλο, δεν θέλαμε άλλη λιτότητα και επιτέλους πότε θα ζούσαμε κανονικά χωρίς λιτότητα, είχαμε πλέον μπαϊλντίσει με τόση λιτότητα, άι σιχτίρ πια με αυτή τη λιτότητα.

Το 2005 η ελληνική οικονομία - πώς το λέει το Έθνος; - «βρίσκεται σε επιτήρηση». Το ξέρατε;  «Καμία σχισμή για φως στο τούνελ της λιτότητας δεν αφήνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».  Μέχρι το 2007 προεξοφλούνται «σκληρά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων». Απελπισία δηλαδή. Δεν  θα μπορούσαμε  να αγοράσουμε εκείνο το σκάφος που εδώ και καιρό σχεδιάζαμε. Έπρεπε να αρκεστούμε στις επώνυμες μάρκες για τα ρούχα και για τα παπούτσια μας, άντε και σε κανένα ταξιδάκι στην Ταϊλάνδη.

«Φοροσαφάρι σε μικρομεσαίους, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων εξαπολύει τώρα η κυβέρνηση»,  μας απειλούν τα Νέα εν έτει 2005 κι εμείς πολύ ανησυχούμε, αυτό μας έλειπε τώρα, να δίνουμε στο κράτος τα χρήματά μας, σαν δεν ντρέπονται, εμείς με τον ιδρώτα του προσώπου μας έχουμε  κερδίσει την περιουσία μας, τι θέλουν τέλος πάντων, να τους κάνουμε συνεταίρους στο πορτοφόλι μας;

Αυτά βέβαια τα λένε οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, ενώ οι συμπολιτευόμενες μάς φέρνουν χαρμόσυνα νέα:

Εφτά μπράβο από τις Βρυξέλλες. Θετική και ελπιδοφόρα η έκθεση της Κομισιόν για την οικονομία μας. Ευχάριστη έκπληξη η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα πρώτα ιδιαίτερα ελπιδοφόρα σημάδια για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση εμφανίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες. Όλοι οι δείκτες που αφορούν την Ελλάδα εμφανίζονται βελτιωμένοι.

Πλησιάζει επομένως ο καιρός που θα βγούμε από αυτή την ενοχλητική οικονομική κρίση που μας έχει αλαλιάσει και δεν μπορούμε να πάρουμε κι ένα τέταρτο αυτοκίνητο για το μικρότερο γιο μας που όλο γκρινιάζει και με το δίκιο του το παιδί.

Déjà vu;

Μακάρι να ήταν. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: