14/5/18

Οι μάζες, τα είδωλα και η πραγματικότητα






Καλά είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για άλλους λόγους και γιατί παίρνουμε μια ιδέα για το πώς σκέφτονται οι μάζες, όταν ερεθίζονται από τα έργα και τις ημέρες των διασήμων.

Οι διάσημοι το ξέρουν αυτό και προσέχουν τι θα πουν και πώς θα σταθούν, όταν οι δημοσιογράφοι τούς περιτριγυρίζουν. Τι κάνουν, όταν είναι μακριά από τη δημοσιότητα, δεν γνωρίζουμε και δεν μας πέφτει και λόγος. Παρ’ όλα αυτά οι μάζες είναι σαρκοβόρες και αλίμονο σε κείνον που θα βρεθεί στα σαγόνια τους.

Από την άλλη, οι μάζες είναι και ένας πολτός κουτών, αφελών ανθρώπων που για κάποιους λόγους ανεβάζει στα ουράνια μερικούς διάσημους και τους λατρεύει ως είδωλα. Τυφλός πολτός που αρνείται να δει την πεζή πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα λέει ότι:

Η Ζακλίν Μπουβιέ ήταν μια ναρκισσίστρια που ικανοποίησε τη διαταραχή της, όταν έγινε κ. Κένεντι και σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ. Όταν έμεινε χήρα, ακούστηκαν πολλά για τη σχέση της με τον Μπομπ, αδελφό του Τζον Κένεντι. Αργότερα η αδηφάγος αυτή κυρία παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση προκαλώντας μέγα σκάνδαλο στη χώρα της αλλά και παγκόσμια. Αν ήταν μια σοβαρή γυναίκα και είχε συναίσθηση της θέσης της -χήρα του πιο αγαπητού Προέδρου των ΗΠΑ που με τη δολοφονία του έγινε σύμβολο- θα καθόταν ήσυχη και θα απολάμβανε τις τιμές που της αναλογούσαν. Με τον γάμο της με τον Ωνάση ξέπεσε ηθικά. Και ο μεν Ωνάσης με τον τρόπο αυτό ταπείνωσε τις ΗΠΑ και τους εχθρούς του εκεί, η δε Τζάκι συνέχισε τη μεγάλη ζωή που τόσο επιθυμούσε.




Και όμως, οι μάζες επιμένουν να τη συγκρίνουν με τη Μελάνια Τραμπ και να τη βρίσκουν έκτακτη, κομψή, αριστοκράτισσα, κυρία επιπέδου τέλος πάντων, ενώ η Μελάνια είναι μια τυχάρπαστη, μια τυχοδιώκτρια, μια λαϊκάντζα, μια γυναίκα που από το τίποτα έγινε σύζυγος προέδρου των ΗΠΑ.

Αλλά η Μελάνια είναι μια πανέμορφη, κομψότατη κυρία που ξέρει να κρατά τη θέση της, δεν έχει – μέχρι στιγμής – δώσει καμιά αφορμή να τη σχολιάσουμε αρνητικά και είναι προς τιμήν της ότι ξεκίνησε από μια πρώην κομμουνιστική χώρα με εφόδιο την ομορφιά και την εξυπνάδα της και έφτασε εδώ που έφτασε. Διότι κι άλλες όμορφες ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία και χάθηκαν στην ανωνυμία. Και εννοείται δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που παντρεύεται κάποιον πλούσιο.


Η πραγματικότητα επίσης λέει ότι:

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ως άλλη  Ζακλίν Μπουβιέ, δεν κράτησε τη θέση της. Ζαλισμένη από τη δημοσιότητα και τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου έχασε το μέτρο. Και όταν ανακάλυψε ότι ο άνδρας της αγαπά κάποιαν άλλη, ζήτησε τη βοήθεια του κοινού. Βγήκε δημόσια και τον κατάγγειλε (διότι πώς είναι δυνατόν να μην αγαπά αυτή τη νεράιδα ο Κάρολος και να αγαπά μιαν άλλη), έβγαλε τα σώψυχά της στην τηλεόραση, το έπαιξε θύμα που τελικά στράφηκε για παρηγοριά σε άλλον άντρα κι αυτή, εξέθεσε τη βασιλική οικογένεια και μετά χώρισε.

Οι μάζες πήραν το μέρος της. Και η Νταϊάνα άρχισε να ζει τη ζωή της ξέφρενα, διότι είχε την αγάπη του κοινού. Ό,τι κι αν έκανε, ήταν δικαιολογημένο: η καημένη η νεράιδα μας, πόσο δυστυχισμένη είναι! Ο Κάρολος εν τω μεταξύ και η Καμίλλα εισέπραξαν το  μίσος, την απόρριψη και την περιφρόνηση των μαζών.

Κι όμως η λαίδη Ντι έκανε σχέση με τον Τζέιμς Χιούιτ, πρώην δάσκαλο ιππασίας της βασιλικής οικογένειας, όσο ακόμη ήταν παντρεμένη – από αντίδραση, λέει. Μετά, ως χωρισμένη έκανε σχέση με τον Βρετανο-πακιστανό καρδιοχειρουργό Χασνάτ Καν, τον οποίο αποκαλούσε «κύριο Τέλειο» και «αγάπη της ζωής της». Πήγε μάλιστα στη Λαχόρη για να γνωρίσει την οικογένειά του. Ήταν μια κρυφή σχέση που κράτησε δυο χρόνια. Στους δημοσιογράφους που τη ρωτούσαν σχετικά έλεγε ψέματα ότι δεν υπήρχε τίποτα μεταξύ τους.



Ένα μήνα μετά τον χωρισμό τους έκανε σχέση με τον αραβικής καταγωγής πάμπλουτο Ντόντι Αλ Φαγιέτ. Σκοτώθηκαν και οι δυο σε τροχαίο και οι μάζες θρήνησαν τον θάνατο της νεράιδας τους. Άτυχη που σκοτώθηκε νωρίς, τυχερή που σκοτώθηκε, πριν απογοητεύσει τις μάζες με τα καμώματά της.



Η ναρκισσίστρια Νταϊάνα πέθανε, πριν εξευτελιστεί πλήρως. Άτομο εγωκεντρικό, άκρως ανικανοποίητο και χειριστικό, έπασχε από αχαλίνωτη βουλιμία και είχε τάσεις αυτοκαταστροφής. Ακούστηκε ότι είχε σκόπιμα χτυπήσει τα χέρια και τα πόδια της. Κάποιοι βιογράφοι της υποστηρίζουν ότι έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Και όχι, όλα αυτά δεν τα προκάλεσε ο Κάρολος, επειδή αγάπησε μια άλλη γυναίκα. Θα έλεγα μάλιστα ότι όλα αυτά οδήγησαν τον Κάρολο στην άλλη γυναίκα που ήταν η παλιά του αγαπημένη.

Κι όμως πίσω από αυτό το αστραφτερό πλην διαταραγμένο είδωλο υπάρχει μια ιστορία πραγματικής αγάπης.

Ο Κάρολος και η Καμίλα συναντήθηκαν το 1970 για πρώτη φορά και από τότε μέχρι σήμερα εξακολουθούν να είναι ερωτευμένοι. Η σχέση τους πέρασε από σαράντα κύματα, παντρεύτηκαν άλλους που δεν αγαπούσαν και προσπάθησαν να συμβιβαστούν με τη μοίρα τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο έρωτάς τους υπήρξε στην αρχή απαγορευμένος, μετά υπήρξε κατηγορούμενος, λοιδορήθηκε, περιφρονήθηκε, μισήθηκε. Οι μάζες τούς αντιπάθησαν, τους έριξαν το ανάθεμα, τους κατηγόρησαν ως ηθικούς αυτουργούς του θανάτου της αγαπημένης τους νεράιδας. Τα άντεξαν όλα. Και εξακολουθούν να αγαπιούνται πενήντα χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση. Αυτός λοιπόν είναι ένας μεγάλος έρωτας.

Αλλά οι μάζες εξακολουθούν να τον λοιδορούν. Μα γι’ αυτό τις λέμε μάζες. Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός.

Και μια και πιάσαμε τη βρετανική βασιλική οικογένεια, εντύπωση μού κάνει που τα ΜΜΕ αποφεύγουν να μας θυμίσουν ότι η ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ που ο πρίγκιπας Χάρι διάλεξε για γυναίκα του είναι ήδη διαζευγμένη και Αφροαμερικανή από τη μητέρα της.

Καλό είναι να μην μπαίνουμε σε πολλές λεπτομέρειες και ερεθίζουμε τις μάζες. Για να' χουμε την ησυχία μας.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κάρολος έλκει το μίσος του ανδρικού πληθυσμού , κυρίως, για 2 λόγους:
1ο Ερωτεύτηκε μια γυναίκα στη ζωή του, πράγμα απαράδεκτο διότι οι άνδρες είναι πολυγαμικοί, το δικαιούνται εκ της φύσεως και των ορμονων τους
2ο Η γυναίκα που ερωτεύτηκε ειναι μερικα χρόνια μεγαλύτερη του .
Και αυτο απαραδεκτο διότι ο άνδρας πρέπει να απολαμβάνει της δροσιάς μιας γυναίκας ανεξαρτητα αν αυτός ειναι σταφιδιασμένος ή χοντρός ή φαλακρός ή κοντός ή στραβοπόδης.
Ή και ηλιθιος καμμια φορά. Ο αντρας ειναι αντρας και πάντα γόητας θανατερός!
Δεν ήρθες εσύ κύριε Κάρολε να κανεις τα θεμέλια της κοινωνίας να τρίξουν!
Τα κεκτημένα.... κεκτημένα!!!!
Και συ και ο Μακρόν τα κάνατε θάλασσα!!! Δεν τοχουμε και πολύ να σας βγαλουμε ομοφυλοφίλους, ανίκανους και ψυχικα πασχοντες!!!

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Πράγματι χαλάνε την πιάτσα.